Σχεδιο_χωρις_τιτλο__3_
Πολιτική

Πλεύρης: Προτεραιότητά μας να ξεκινήσει το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων

Ο Υπουργός τόνισε ότι από τη φάση του σχεδιασμού και της προετοιμασίας, περνάμε σε συγκεκριμένες πράξεις

Συνάντηση εργασίας διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία στα κεντρικά γραφεία της , με θέμα τις δράσεις του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη.

Στη συνάντηση παραραβρέθηκαν και συνομίλησαν με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη επικεφαλής επιστημονικών εταιρειών, λειτουργοί της υγείας και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών.

Ο Υπουργός, αφού τόνισε ότι από τη φάση του σχεδιασμού και της προετοιμασίας περνάμε σε συγκεκριμένες πράξεις, έθεσε ως προτεραιότητα του Υπουργείου για το πρώτο εξάμηνο του 2022 να ξεκινήσει το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων και δήλωσε σχετικά: “Το πρόγραμμα ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καθιστά εφικτή τη δωρεάν και έγκαιρη πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού”.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου στην εισαγωγική του τοποθέτηση, είπε: «Ήδη από την περίοδο της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε με την εμβληματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου άμεσα μετά την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης.

Τώρα, που εξαιτίας της πανδημίας οι πολίτες περισσότερο από ποτέ άλλοτε αντιλαμβάνονται το καθοριστικό ρόλο των προστατευτικών μέσων, των διαγνωστικών τεστ και των εμβολίων στη θωράκιση της υγείας τους, επιταχύνουμε τον βηματισμό μας στην εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης για σειρά ασθενειών με πρώτη από όλες τον καρκίνο του μαστού».