Με τον αέρα της δημοσκοπικής ανάκαμψης της Ν.Δ., που συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται στις αλβανικές φυλακές, μπαίνει μπροστά η επιχείρηση ανάδειξης από μια μερίδα προβεβλημένων κυβερνητικών στελεχών των ισχυρών εθνικών συμβολισμών αυτής της κίνησης.

Ηταν εκείνοι που όλο αυτό το διάστημα υπογράμμιζαν σε όλους τους τόνους την ανάγκη συμμετοχής Μπελέρη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο, και μάλιστα προχωρούσαν σε ιδιαιτέρως θερμές εισηγήσεις για το θέμα αυτό τόσο στον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και συνολικά στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: Ξεκάθαρες τάσεις συσπείρωσης μετά την ανακοίνωση του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου

Πρόκειται κατά βάση για τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον μέχρι πρότινος «ομόσταβλό» του στο πρωθυπουργικό στρατηγείο, Σταύρο Παπασταύρου (οι δυο τους διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με την οικογένεια Μπελέρη και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη της αντιθεσμικής συμπεριφοράς των Τιράνων, η οποία αντιτίθεται σε κάθε έννοια προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), αλλά και τους Αδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν αναφανδόν στο πλευρό του υποψήφιου πλέον Έλληνα ομογενούς.

Απαντες οι προαναφερθέντες, με δεδομένο ότι έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Φρέντι Μπελέρη, θα υπερθεματίζουν, εκτός των άλλων, στην εκπομπή πατριωτικών μηνυμάτων που εκπέμπει η υποψηφιότητά του, ενώ θα αναδεικνύουν την ιδιαίτερη σημειολογική και πρακτική αξία της υποψηφιότητάς του για την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Εξάλλου, στελέχη όπως ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Πλεύρης απευθύνονται, ως γνωστόν, στο δεξιό ακροατήριο της Ν.Δ., το οποίο από την περασμένη Δευτέρα και μετά, οπότε ανακοινώθηκε η λίστα του κυβερνώντος κόμματος για τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, δείχνει ξεκάθαρες τάσεις συσπείρωσης, με εμφανή μείωση των διαρροών στους σχηματισμούς τύπου Ελληνικής Λύσης ή «Νίκης». Ως εκ τούτου, ένα δυνατό πλασάρισμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας θα αποτελεί άλλη μία ενίσχυση για το γόητρό τους στο εσωκομματικό πεδίο, μετά βεβαίως την αποδοχή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη των εισηγήσεων για την ένταξή του στην ευρωλίστα της κυβερνώσας παράταξης...

Από κει και πέρα, ουδείς θα πρέπει να λησμονεί ότι το χαλί για τις εξελίξεις με τον Φρέντη Μπελέρη στρώθηκε λίγο καιρό πριν, στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου χάρη στους επιτυχημένους χειρισμούς της αντιπροσωπείας της Ν.Δ., και δη του γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. και βουλευτή Σερρών, Τάσου Χατζηβασιλείου, η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά υιοθέτησε ψήφισμα στήριξης των ελληνικών θέσεων για την υπόθεση του φυλακισμένου δημάρχου. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής με το μετριοπαθές προφίλ συνιστά άλλον έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των προσώπων που οδήγησαν στην κατεύθυνση της προώθησης της πολυσυζητημένης υποψηφιότητας.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»