Για τις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μίλησε ο υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση Novartis και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρώην υπουργός είπε για την Novartis ότι κανονικά δεν πρέπει να την αποκαλούμε υπόθεση αλλά σκευωρία. Συμπλήρωσε δε, πως θα πάει στη Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό, γιατί ζήτησε ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του παρότι τρία κόμματα είχαν δηλώσει ότι θα ψήφισαν εναντίον της άρσης.

Στο ερώτημα αν νιώθει πικρία από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση αυτή και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του αν εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απάντησε κατηγορηματικά ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια ή πρόταση επιτάσσει το εθνικό συμφέρον, από όπου κι αν προέρχεται.

Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την γυναικοκτονία την οποία πρόσφατα στήριξε στη Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που τον χαρακτηρίζει ως «δεξιόστροφο», ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι όλα αυτά εκπορεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επανέλαβε δε τη θέση του ότι αν εκλεγεί, την αμέσως επόμενη στιγμή θα μιλήσει ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα τακτοποιήσει σύμφωνα με τον νόμο του τα χρέη που είχε από δάνεια κι έχει σχέδιο γι΄αυτό, που όμως δεν θέλει να αποκαλύψει ακόμη.