Συνάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά με τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για αμυντικές υποθέσεις, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Mohammed bin Ahmed Al Βowardi, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Στρατιωτικού Εξοπλισμού “EDEX 2021”, που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Καΐρου. Μία έκθεση στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 42 χώρες, ενώ η Ελλάδα εκπροσωπείται με πέντε εταιρίες αμυντικού υλικού.

Κατά τη συνάντηση των δύο επισήμων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στον επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό τομέα, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις εξελίξεις, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, συμφωνώντας ότι «ο δρόμος των συνεργιών είναι αυτός, που συνδράμει στη διαχείριση των απειλών που ελλοχεύουν στην περιοχή και στην εξασφάλιση της ειρήνης», ως ελέχθη χαρακτηριστικώς.
F5

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή των εγκαινίων της “EDEX 2021” παρέστη ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και ανώτατος διοικητής των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Abdel Fatah El Sisi.