Στην εκτίμηση πως αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, τη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και να μην χρειαστεί β΄ γύρος, προέβη ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε στην εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ και κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, ενώ επεσήμανε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ δημιουργεί ανισότητες. Επιπλέον, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν στήριξε το ΕΣΥ και συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί οι πατέντες και το εμβόλιο να ήταν παγκόσμιο αγαθό.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε με έμφαση πώς η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για μεγάλες αλλαγές και πρόσθεσε ότι η μετάβαση στην πράσινη οικονομία δεν μπορεί να γίνει με επιδόματα. «Πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην ποιοτική υγεία και την ποιοτική παιδεία. Έχουμε κυβερνητικό σχέδιο που θα το προωθήσουμε μετά τις εσωκομματικές εκλογές», συμπλήρωσε.

Συνεργασίες

«Όπως είναι σήμερα η διάταξη στο πολιτικό σύστημα δεν βλέπω να υπάρχει η προοπτική συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Παπανδρέου αναφορικά με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα για την κατάργηση του ΒΕΤΟ στην ΕΕ, για το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε διάθεση να συζητηθεί, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πώς «θα είναι λάθος να χάσουμε αυτό το δικαίωμα. Αν δεν το είχαμε, δεν θα είχαμε βάλει την Κύπρο στην ΕΕ».

Συμφωνία των Πρεσπών

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πώς δεν χρειάζεται να «ξανασκαλίσουμε» το θέμα, αλλά να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. «Όσο δεν προχωράει η ευρωπαϊκή πορεία τους θα ψάχνουν προστάτη, κι αυτό θα δημιουργεί εθνοτικές συγκρούσεις και εξαρτήσεις», εκτίμησε.