Σε λειτουργία θα δοθεί τις επόμενες ημέρες το τραμ στον Πειραιά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Τόνισε πως ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι το Μετρό στον Πειραιά θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2022.

«Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση αυτό που έχει πει ο κ. Καραμανλής ότι το καλοκαίρι του 2022 οι τρεις νέοι σταθμοί τα Μανιάτικα, ο Πειραιάς και το Δημοτικό Θέατρο θα είναι σε λειτουργία», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν επηρεάζουν οι ανατιμήσεις τα έργα, απάντησε: «Σαφέστατα. Τις επόμενες μέρες θα βγει μια υπουργική απόφαση η οποία θα αναθεωρεί τους συντελεστές σε ό,τι αφορά τις τιμές των υλικών, είναι έτοιμο να υπογραφεί οπότε και αυτή τη στρέβλωση θα τη λύσουμε. Εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ στον τομέα των υποδομών, πιστεύουμε γιατί έτσι θα βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών, έτσι θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και το σημαντικότερο είναι ότι θα βάλουμε τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο χάρτη ως ένα κέντρο διακομιστικό, μεταφορών αλλά και ένα κέντρο που θα έρχονται οι τουρίστες και θα έχουμε τις υποδομές που τους αξίζουν».

Για τα έργα στη Δυτική Αττική είπε πως γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις σε προβλήματα χρόνων όπως το Σαλαμίνα Πέραμα.

Είπε πως στις αρχές του χρόνου ο προαστιακός Δυτικής Αττικής θα ξεκινάει από τα Άνω Λιόσια και θα φτάνει μέχρι τα Μέγαρα.

Ακόμα, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως στην τελική ευθεία μπαίνουν δύο εμβληματικά οδικά έργα μέσω ΣΔΙΤ σε Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο. όπως το Fly Over και το Καλαμάτα –Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη.

Ανέφερε πως υπάρχουν πόροι και δουλειά της κυβέρνησης ήταν να απλοποιήσει τις διαδικασίες με διαφάνεια.

Σε ό,τι αφορά τα σιδηροδρομικά έργα, είπε πως υπάρχει ολοκληρωμένη παρέμβαση για την σύνδεση των λιμανιών της χώρας με τους σιδηρόδρομους.

Για το μετρό στη Θεσσαλονίκη είπε ότι καθυστερεί λόγω των προσφυγών πολιτών. Τόνισε πως η κυβέρνηση είπε όλη την αλήθεια στους πολίτες της πόλης και απέδωσε τις καθυστερήσεις ειδικά στον σταθμό Βενιζέλου σε οργανωμένες μειοψηφείες.

«Αναγνωρίζουμε ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφεύγει εναντίον διοικητικών αποφάσεων της πολιτείας από την άλλη όμως θα πρέπει να αντιληφτούμε την παθογένεια που δημιουργούν όλες αυτές οι προσφυγές γιατί ουσιαστικά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια στρέβλωση σε όλη αυτή την κατάσταση. Προσφεύγουν για το παραμικρό και το αποτελέσματα είναι ότι τελικά ο εργολάβος κερδίζει και το χειρότερο από όλα είναι ότι ο πολίτης δεν παραλαμβάνει ένα έργο», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορα στο νέο σύστημα διοδίων, δήλωσε: «Είμαστε στο τελικό στάδιο για όλους τους συμβούλους ώστε να ξεκινήσουμε τη διαγωνιστική διαδικασία εντός του 2022 ώστε να έχουμε αναλογικά χιλιομετρικά διόδια, να είναι ηλεκτρονικά διόδια».