Την πεποίθησή του ότι, μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας, θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα του ίδιου μεταλλαγμένου στελέχους του κοροναϊού, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Live News του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την πιθανότητα επιβολής και νέων μέτρων, ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας πως αν χρειαστεί ίσως ληφθούν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πριν τα Χριστούγεννα.

Όσο για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ή/και επαγγελματικές κατηγορίες, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως «υπάρχει μία λεπτή ισορροπία» στο θέμα της υποχρεωτικότητας.

Ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για lockdown, ενώ για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, τόνισε πως είναι σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας. «Όσο υπάρχει η πίεση της πανδημίας, το μέτρο θα υπάρχει».

«Δεν θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία»

Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν νωρίτερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων: «Θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο πάει καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, λειτουργεί και, άρα, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία».

Όσο για τα ραντεβού για εμβολιασμό, ανέφερε ότι ενισχύονται οι μονάδες εμβολιασμού και εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει σχεδιασμός «με προτεραιοποίηση για τους άνω των 60 ετών η πρώτη δόση, αλλά και για την τρίτη δόση», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι «θα μπορούμε να φτάσουμε στα 110.000 εμβόλια ημερησίως που είχαμε φτάσει την άνοιξη».