Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κος Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς τι θεωρεί ότι πήγε λάθος και δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο, ο κ. Λοβέρδος κατέστησε σαφές πως «Θεωρώ ότι έχω την Αττική με το μέρος μου, έχω τα μεγάλα αστικά κέντρα της Θεσσαλία, στη Θεσσαλονίκη έχω μια εξαιρετικά καλή επίδοση, σποραδικά σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας αλλά η υποψηφιότητα Παπανδρέου μου στέρησε δυνάμεις που είχαν ταχθεί μαζί μου και ήταν η βασική αιτία αυτού του αποτελέσματος».

Και συμπλήρωσε πως «Εγώ θα κάνω την εισήγησή μου αλλά δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Όταν είσαι επικεφαλής μιας προσπάθειας της οποίας ηγούνται βουλευτές ή ενεργά πρώην υπουργικά στελέχη που θέλουν να συμμετάσχουν και να ξαναείναι στην πολιτική δεν μπορείς να μην ακούς».

Ερωτηθείς αν το κριτήριο της απόφασής του για τον υποψήφιο για το δεύτερο γύρο θα έχει να κάνει και με την επιλογή των πολιτών, ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως «Είναι δυνατόν να μην δει κανείς τι έχει γίνει σε μια εκλογική μάχη τόσο έντονων ημερών; Οπωσδήποτε, ωστόσο να μην ξεχνάτε ότι στις ανοιχτές εκλογές της ΝΔ στον πρώτο γύρο ο κ. Μητσοτάκης είχε 28%».
Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Τάκης σχολίασε πως «Αυτό είναι το επιχείρημα των οπαδών του κ. Παπανδρέου που λένε όχι, να μην αποσυρθεί».
Και επ’ αυτού ο κ. Λοβέρδος είπε πως «Θέλω να το καταθέσω και εγώ αυτό το επιχείρημα για να μην εξαχθούν συμπεράσματα τα οποία δεν ήθελα να εξαχθούν. Θα σεβαστώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που με στήριξαν, έχω συνεχείς συσκέψεις, σε ότι αποφασίσουμε θα προταχθεί το πολιτικό σκεπτικό που έχω. Θα αναφερθώ συγκεκριμένα και ονομαστικά. Δεν καθοδηγώ κανέναν, έχω δημοκρατική αντίληψη για τη σχέση πολίτη και πολιτικού, σέβομαι τη δημοκρατία, σέβομαι αυτό που αποφάσισαν οι πολίτες, δεν θα καθοδηγήσω κανέναν θα εισηγηθώ και στους συνεργάτες μου και στους δεκάδες χιλιαδες ψηφοφόρους που με τίμησαν με την υποστήριξη τους».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Αύριο το απόγευμα θα μιλήσω καθαρά όπως καθαρά μιλάω για όλα τα θέματα όλα αυτά τα χρόνια και ονομαστικά. Το κείμενο που θα δώσω στη δημοσιότητα αύριο της υποστήριξης θα προτάσσει αυτά τα οποία πιστεύω ως βασικά πολιτικά πράγματα για την πατρίδα μας».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση την επόμενη μερα στο ΠΑΣΟΚ να αναπτυχθούν φυγόκεντρες δυνάμεις, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι «Δεν το έχω δει μέχρι στιγμής γιατί αυτή η προεκλογική περίοδος πιο κοντά μας έφερε παρά μας χώρισε. Δηλαδή τουλάχιστον οι πέντε που ήμασταν το debate τώρα ο έκτος δεν γνωρίζω πως το σκέφτεται γιατί δεν έχουμε κουβεντιάσει, θα δούμε. Εγω πιστεύω στον χώρο, στο ΠΑΣΟΚ, δεν βλέπω κάτι που να το φοβάμαι διασπαστικά».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με το κείμενο του Protagon ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι της εξουσίας, ο κ. Λοβέρδος είπε πως «Μακάρι να γίνει αυτό, είναι η μεγάλη πρόκληση που προκύπτει από τις 270 χιλιάδες που ήρθαν στις κάλπες μας. Μακάρι αυτή την ευκαιρία που δεν πήραμε το ’17 να την πάρουμε το ’23».

Και συμπλήρωσε πως «Η κάλπη της 5ης Δεκεμβρίου είχε άμεση σχέση με τις διπλές εκλογές Μητσοτάκη. Παρουσίαζα τις διπλές εκλογές Μητσοτάκη ως ένα ιστορικό ραντεβού για την παράταξη, αν κερδίσει το στοίχημα προχωρά αν δεν το κερδίσει βλέπω πολύ δύσκολες τις μέρες τις επόμενες. Το είχα συνδέσει με την προεκλογική περίοδο και με την υποψηφιότητά μου, έλεγα ότι αυτό το στοίχημα θα το κερδίσω, δεν κέρδισα την εκλογική μάχη θα δούμε αν η ευκαιρία που μας δίνουν οι 270 χιλιάδες άνθρωποι θα είναι μια ευκαιρία που θα την αρπάξουμε ή θα τη χάσουμε όπως το 2017».

Τέλος, ερωτηθείς αν θα δεχόταν μια θέση αντιπροέδρου στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως «Δεν με νοιάζουν οι θέσεις ούτε συζητάω για θέσεις, ούτε διαπραγματεύομαι είμαι πολύ πάνω από αυτά και το έχω αποδείξει».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη