«Το στοίχημα της Κυριακής είναι να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απηύθυνε κάλεσμα σε όσους ψήφισαν την πρώτη Κυριακή να πράξουν το ίδιο στον δεύτερο γύρο.

Παράλληλα, τόνισε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής ενώ είπε πως εάν εκλεγεί θα διαισθανθεί το βάρος της ευθύνης και θα πράξει αυτό που θεωρεί καλύτερο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: «Το στοίχημα της Κυριακής, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο τελικός νικητής, είναι να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από τις 270 χιλιαδες. Καλώ από την εκπομπή σας τους πολίτες που πήγαν την προηγούμενη Κυριακή να επανέλθουν και να ψηφίσουν γιατί το μεγάλο μήνυμα της Κυριακής δεν είναι μόνο η κατάταξη των υποψηφίων είναι οι 270 χιλιαδες εν μέσω πανδημίας και εν μέσω μιας εποχής που το πολιτικό σύστημα δυστυχώς τείνει να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο. Άρα ο κόσμος στέλνει μήνυμα ότι θέλει το ΠΑΣΟΚ δυνατό, θέλει το ΠΑΣΟΚ να επανέλθει σε έναν άλλο ρόλο απ’ αυτόν που είχε μέχρι σήμερα, πρωταγωνιστή των εξελίξεων, και επιπλέον πρέπει να μεταφράσουμε όλοι μαζί αυτό το μήνυμα τη Δευτέρα με ενότητα και συλλογικότητα».

Για το αν θα προταθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη ως επικεφαλής της Κ.Ο.

«Ναι το έχω διαβάσει, αυτό όμως είναι κάτι που φαντάζομαι θα πρέπει να το ρωτήσετε στον κ. Ανδρουλάκη αν κι εφόσον εκλεγεί και υπάρχει το θέμα της εκπροσώπησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ούτως ή άλλως η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποφασίσει».

Εσείς θα ήσασταν διατεθειμένος αν ο κ.Ανδρουλάκης θα σας προτείνει να αναλάβετε αυτή την επιλογή;

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό το ερώτημα που απασχολεί τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμμετοχή. Αυτά θα τα δούμε από Δεύτερα όλοι μαζί».

Για την εκπροσώπηση στη Βουλή απόντος του κ. Ανδρουλάκη αν εκλεγεί

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο έχει εγερθεί στο εσωτερικό διάλογο ότι αν εκλέγει πρόεδρος κάποιος που δεν είναι βουλευτής ότι θα υπάρχει αυτό το αντικειμενικό ζήτημα το οποίο η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα το λύσει».

Δεν πρέπει να είναι και της επιλογής του νέου Προέδρου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποφασίσει για τον αντ’ αυτού;

«Εγώ δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τη Δευτέρα υπάρχει η πολυτέλεια να έχουμε αποκλίνουσες ατζέντες. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το ισχυρό μήνυμα των πολιτών δεν επιτρέπει τη Δευτέρα να έχουμε αποκλίνουσες ατζέντες ή αποκλίνουσες πορείες άρα οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά και θα ληφθούν με έναν τρόπο τέτοιο που θα ενισχύει και την ενότητα και την προοπτική της παράταξης».

Για το αν πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Ανδρουλάκης εφόσον εκλεγεί

«Έχω ακούσει τον κ. Ανδρουλάκη να τοποθετείτε δημοσίως, όχι τώρα σε ανύποπτο χρονο, ότι αν κι εφόσον εκλεγεί δεν προτίθεται να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και μάλιστα διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι στην Ελλάδα τις περισσότερες μέρες σε σχέση με την ευρωβουλή. Και φαντάζομαι ότι κι ο ίδιος εάν κι εφόσον εκλεγεί έχοντας τη θέση του πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ είμαι σίγουρος πάνω απ’ όλους εμάς θα συναισθανθεί το βαθμό της ευθύνης άρα θα πράξει αυτό που θεωρεί καλύτερο. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό».

Ακούστε τη συνέντευξή του