Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής και τη συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η κ. Βόζεμπεργκ ανέφερε ότι «το πιστοποιητικό πάλι θα συζητηθεί και πιστεύω ότι επ’ αυτού θα ανακοινωθούν αποφάσεις γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Είναι βέβαιο ότι εμείς έχουμε μπει μπροστά, ο Πρωθυπουργός το έχει αναδείξει στον ανώτατο βαθμό και υιοθετήθηκε αυτό από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι κάθε κράτος μέλος βλέπει με τα δικά του συμφέροντα την υποχρεωτικότητα, με βάση τα κρούσματα, τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή και την εξέλιξη του κοροναϊού και των μεταλλάξεων του που πάντα είναι προς έρευνα. Αρχίζουν και κλείνουν χώρες όπως η Γαλλία πχ ανακοινώσε ότι κλείνουν όλα τα κέντρα εν όψει Χριστουγέννων τα πάντα, η Αυστρία το ίδιο, η Πορτογαλία υποχρεωτική μάσκα και κλείνει η εστίαση αν δεν υπάρχει. Η κ. φον ντερ Λάιεν άνοιξε πλέον τη συζήτηση για υποχρεωτικότητα εν επεκτάσει και φανταστείτε οι ΗΠΑ επέβαλαν σε 100 εκατομμύρια εργαζομένους υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Βλέπετε να επιβληθεί και στην Ελλάδα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός;

«Για μένα έπρεπε να έχει επεκταθεί και στους εργαζόμενους στην εστίαση».

Τι ανέφερε για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Ερωτηθείσα αν θα μπορούσε να γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας στο δημόσιο, η ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε πως «εκεί επειδή και η τηλεργασία και ο τρόπος της συναλλαγής είναι διαφορετικός η κυβέρνηση τα μελετά όλα. Πιστεύω ότι θα υπάρξει σαν μια απόφαση που θα ληφθεί μόνο αν υπολογιστεί ότι η μεταδοτικότητα σε αυτό τον τομέα έχει επικινδυνότητα, δηλαδή υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι εστία μετάδοσης. Μέχρι στιγμής αυτό από τις επίσημες έρευνες δεν φαίνεται να έχει προκύψει. Είναι σίγουρο ότι ήταν απόλυτα σωστό το μέτρο για τους άνω των 60 και απόλυτα επιβεβλημένο».

Για το αν η πολιτεία θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή με τους αρνητές, έκανε ξεκάθαρο πως «η πολιτεία εδώ δεν μπορεί να παρέμβει, η πολιτεία έχει σε όλους τους τόνους αναδείξει τη γελοιότητα από τη μια πλευρά των κινήσεων αυτών και την παράνομη εκδοχή».

Τι εννοείτε ότι δεν μπορεί να παρέμβει; Σήμερα απήγαγαν διευθυντή Γυμνασίου και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και ευτυχώς τους συνέλαβαν και τους στέλνουν στον Εισαγγελέα. Προχθές μπήκαν σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που έκανε rapid test τι εννοείτε ότι δεν μπορεί να παρέμβει;

«Αναφέρομαι πάντοτε στη διάκριση των εξουσιών ή έχουμε Δικαιοσύνη ή δεν έχουμε. Όχι μόνο καλώς τους συνέλαβαν αλλά οι ενέργειες αυτές συμπυκνώνουν πληθώρα αξιόποινων πράξεων εκεί άμεσα ο Εισαγγελέας να απαγγείλει καταγγελίες και να εφαρμοστεί ο νόμος. Η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει κάτι πάνω σε αυτό. Η πολιτεία νομοθετεί, θεσπίζει διατάξεις, οι διατάξεις πρέπει να εφαρμόζονται από την Δικαιοσύνη. Πρέπει να είναι άμεση η αντίδραση της Δικαιοσύνης, οι δράστες να συλλαμβάνονται και να κρατούνται με βάση τις αξιόποινες πράξεις οι οποίες από ένα βαθμό και μετά θεμελιώνουν κακουργήματα, δεν είναι μόνο πλημμελήματα».

Ακούστε τη συνέντευξή της