Την άμεση ανταπόκριση του Μεγάρου Μαξίμου είχε επιστολή που έφτασε στο Πρωθυπουργικό γραφείο από το γυμνάσιο Καλλονής της Λέσβου ζητώντας τη συνδρομή υλικοτεχνικής υποδομής για το σχολείο προκειμένου να καταστεί καλύτερη η διδασκαλία των παιδιών.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από δημοσίευση των ευχαριστιών του διευθυντή του γυμνασίου, Βασιλείου Γιώργο προς το Πρωθυπουργικό γραφείο ο οποίος γνωστοποίησε το γεγονός. «Ο Διευθυντής κος Βασιλείου Γεώργιος, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι μαθητές του Παναρέτειου Γυμνασίου Καλλονής εκφράζουμε εκ βαθέων τις θερμότερες των ευχαριστιών μας στον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη για την αμέριστη αρωγή του στην προσπάθεια αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του γυμνασίου μας», σημειώνει.

Παράλληλα εκφράζει τις ευχαριστίες προς τον διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη ο οποίος μαζί με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Ιάσονα Πιπίνη φρόντισαν να ολοκληρωθούν άμεσα οι ενέργειες με την αποστολή του υλικού. «Ευχαριστούμε, ιδιαιτέρως δε, τον κο Δημητριάδη Γρηγόριο, Γεν. Γραμματέα του Πρωθυπουργού για την άμεση ανταπόκριση που έδειξε στο αίτημα μας για δωρεά βιντεοπροβολέων και laptops στο Γυμνάσιο Καλλονής προκειμένου να εξοπλιστούν και να εκσυγχρονιστούν ισάριθμες αίθουσες διδασκαλίας. Με την πράξη του αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα το ενδιαφέρον και η ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και τις καλύτερες συνθήκες μόρφωσης των μαθητών», συμπληρώνει.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι η πολύτιμη αυτή προσφορά σας θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο το σημαντικό παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας και θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία της», τονίζει ο κ. Βασιλείου καταλήγοντας ότι ευελπιστεί η πολιτεία να σταθεί αρωγός και στο μέλλον στην προσπάθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού για την ενίσχυση του αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης.