Μίνι-περιοδεία σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων των νομών Αχαΐας και Ηλείας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε επίσης το ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας, που στελεχώνεται από υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παρέστη και στη Νεκρώσιμο Ακολουθία του Ήρωος των μαχών της Κύπρου κατά των Τούρκων εισβολέων Έφεδρου Ανθυπασπιστή (Πεζικού) Χαράλαμπου Καραγκούνη, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Αρχαία Ολυμπία.



Πιο συγκεκριμένα, o ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε τις 116 και 117 Πτέρυγες Μάχης στις αεροπορικές βάσεις Αράξου και Ανδραβίδος, όπου τον υποδέχθηκαν οι Διοικητές των Μονάδων Σμήναρχοι (Ι) Πέτρος Σάσσαρης και Άγγελος Καλιγαρίδης αντιστοίχως. Εκεί, ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, το επιχειρησιακό τους έργο, περιηγήθηκε στους χώρους των μονάδων και συνομίλησε με τα εν υπηρεσία στελέχη, που βρίσκονταν εκεί, καθώς και με τα πληρώματα και τους τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής (Readiness), των 336 (F-16C Block.52+ ADV) και 338 (F-4E Phantom PI-2000) Μοιρών.



Μιλώντας προς αυτούς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «το προσωπικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας, μη φειδόμενο κόπου αγωνίζεται καθημερινά για την υπεράσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών συμφερόντων ώστε να συνεχίσει η Πατρίδα μας να αποτελεί μια αξιόπιστη δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».



Ακολούθως ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο, στο λιμάνι της Πάτρας, που στελεχώνεται από υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου τον υποδέχθηκε Διοικητής του Κέντρου Αντισμήναρχος (ΥΨ) Νικόλαος Ράϊκος. Εκεί ενημερώθηκε για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας, περιηγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και συνομίλησε με τους ιατρούς και νοσηλευτές της βάρδιας, καθώς και με τους εμβολιαζόμενους πολίτες. Ο Υφυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε το προσωπικό για την άριστη οργάνωση και λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου, που έχει ως αποτέλεσμα την προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, αλλά και τη σημαντική συμβολή του στην εθνική προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας.



Χθες το πρωί εξάλλου, ο ΥΦΕΘΑ παρέστη στη Νεκρώσιμο Ακολουθία του Ήρωος Έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Χαράλαμπου Καραγκούνη, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Έφ.Ανθυπασπιστής (ΠΖ) Χαρ.Καραγκούνης, έπεσε μαχόμενος υπέρ Πίστεως και Πατρίδος το 1974, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Η μετακομιδή και επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων του, πραγματοποιήθηκε την 25 Νοεμβρίου 2021, στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας, μετά από ολοκλήρωση της διαδικασίας ανεύρεσης και ταυτοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Στη Νεκρώσιμο Ακολουθία, που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού, παρέστησαν ο Βουλευτής Ηλείας, Μιχαήλ Κατρίνης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δυτικής Ελλάδας Δημήτριος Νικολακόπουλος, ο Διοικητής της Διοικήσεως Κέντρου (ΔΙΚΕ - IV ΜΠ «Πελοπόννησος») υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.