Οι πρώτες αποκαλύψεις αναφορικά με τη στελεχιακή δομή που θα πλαισιώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη στα όργανα του κόμματος έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Με αφορμή και βασικότερο όλων των εκπρόσωπο της Κ.Ο. λόγω της απουσίας του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ στην Ευρωβουλή, σύντομα θα ανακοινώσει τα πρόσωπα εκείνα που θα βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της «Δημοκρατικής Παράταξης».

Ο ίδιος δεν γνωστοποίησε ούτε διέρρευσαν μέσω τρίτων τις διεργασίες που θα λάβουν χώρα έως τις 4 το απόγευμα, ώρα έναρξης της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα γίνει σε αίθουσα της Βουλής. Βεβαίως, μίλησε αναλυτικά με τον στενό πυρήνα συνεργατών του, με σκοπό την ανανέωση του χώρου που επανειλλημένα έχει αναφέρει.

Κατρίνης, Κωνσταντινόπουλος και Σκανδαλίδης στο κάδρο

Σίγουρα, η ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη νίκη του απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, του δίνει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μεγάλες και ριζικές τομές στην οργάνωση. Αναφορικά με το «καυτό θέμα» του εκπροσώπου στη Βουλή, φαίεται πως το όνομα του βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη κερδίζει έδαφος. Παρ’ότι σχετικά νέος, ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει τη δική του εμπειρία και έρεισμα στο χώρο, δίνοντας τις «μάχες» του στη Βουλή με πυγμή και σθένος.

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Σκανδαλίδης υποστήριξε σαφώς τον Νίκο Ανδρουλάκη στην διαδικασία, διατηρώντας όμως το ενωτικό προφίλ στην περίοδο που «τα αίματα άναψαν», ενώ την Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε κρούση στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου μετά την εκλογή του να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής ανοίγοντας έτσι μια τιμητική θέση για τον έμπειρο πολιτικό.

Παράλληλα, η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε έναν «ευχάριστο πονοκέφαλο» για την ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη, με πολλές περιπτώσεις να δίνουν και να παίρνουν στην επιχείρηση συμπλήρωσης του παζλ. Για τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, που μέχρι τώρα είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου, υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου, ακούγεται η βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη που αποτελούσε στενή συνεργάτη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Η κ. Λιακούλη αποτέλεσε έναν από τα πρώτα στελέχη που στήριξαν δημόσια τον ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στον αγώνα του για την προεδρία.

«Ανανέωση» και «άρωμα γυναίκας»

Μία νέα αλλαγή που φαίνεται να προκύπτει, είναι ότι αυτή την φορά ο νέος Γραμματέας της ΚΟ θα έχει και αναπληρωτή, με σκοπό την αξιοποίηση κοινοβουλευτικών από τη νέα γενιά του χώρου, αλλά και φυσικά προς επίρρωση της ισορροπίας και διαχείρισης που είναι απαραίτητο να έχει ο χώρος. Εδώ «παίζει» το όνομα του βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα. Φυσικά από την προθυμία ανανέωσης δε θα μπορούσε να λείπουν και οι γυναίκες, καθώς πέραν της βουλευτή Λάρισας, στο τραπέζι «έπεσαν» τα ονόματα των Χαρά Κεφαλίδου και Νάντια Γιαννακοπούλου, που στήριξαν την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τις διεργασίες εντός των τειχών της Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρουν πως ο κ. Ανδρουλάκης ενδεχομένως να ήθελε να αναλάβει θέση -ίσως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου- και ο συνυποψήφιος του στον πρώτο γύρο, Χάρης Καστανίδης που παρότι στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ, προτίμησε να κρατήσει ουδέτερη στάση στον δεύτερο γύρο. Τέλος, στις προτάσεις του 42χρονου αναμένεται να είναι και στελέχη από το «παπανδρεϊκό μπλοκ», όπως ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιώργος Αρβανιτίδης, δίνοντας έτσι το ενωτικό μήνυμα που αναφέρει δίχως τέλος ενώ και από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, έχει δοθεί σαφές στίγμα για την ενωτική πορεία του χώρου μετά την επικράτηση του Κρητικού πολιτικού.

Προς αξιοποίηση σε κεντρικές θέσεις του κόμματος είναι και τα πρόσωπα από την κεντρική ομάδα του νέου προέδρου, όπως οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Πάνος Βλάχος, Βαγγέλης Τσόγκας, Ειρήνη Κωστάκη, Βασίλης Πανάγου, Στ. Ξεκαλάκης, Μάρα Κουκουδάκη, Ηρακλής Δρούλιας.