ΛΟΓΚΟ_ΝΔ
Πολιτική

ΝΔ: Φιάσκο Τσίπρα -Κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ανακαλύπτει «στημένες» δημοσκοπήσεις

Αιχμηρή ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα

Μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου του ΣΕΔΕΑ στην εξεταστική επιτροπή, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για φιάσκο Τσίπρα.

 Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο και πως κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ανακαλύπτει «στημένες» δημοσκοπήσεις και δήθεν σκάνδαλα για να καλύψει την πολιτική γύμνια του.

 Η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Αλέξη Τσίπρα:

Η υποκριτική στάση του Αλέξη Τσίπρα αναδείχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής από την κατάθεση του αντιπροέδρου του ΣΕΔΕΑ, Δημήτρη Μαύρου.

 Ο Δ. Μαύρος υπενθύμισε ότι ενώ πριν από τις ευρωεκλογές του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τις δημοσκοπήσεις για τις χαμηλές πολιτικές του πτήσεις, αμέσως μετά τις εκλογές τού ζητούσε μέσω SMS συγγνώμη για την άδικη κριτική του.

 Κι αυτή όμως η κίνηση του κ. Τσίπρα ήταν υποκριτική. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αποφάσισε να αιτηθεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με καταγγελίες αντίστοιχες με αυτές του 2019, για τις οποίες μάθαμε ότι ζήτησε συγγνώμη.

 Το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα είναι προφανές.

 Κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ανακαλύπτει «στημένες» δημοσκοπήσεις και δήθεν σκάνδαλα για να καλύψει την πολιτική γύμνια του.

Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση της Opinion Poll, στηρίζοντας την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής σε fake news, όπως και σήμερα προέκυψε από την κατάθεση του κ. Μαύρου.

  Ο κ. Μαύρος αποκάλυψε ότι η εταιρία δεν πήρε απευθείας ανάθεση αλλά έγινε διαγωνισμός μεταξύ τριών εταιριών, όπου επιλέχθηκε ως η καλύτερη πρόταση.

 Κατέθεσε, επίσης, ότι δεν πρόκειται για εταιρία-φάντασμα ή με μικρή πορεία στο χώρο, όπως συνέβη με κάποιες άλλες εταιρίες που έλαμψαν την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν και θα μπορούσε να ζητήσει να ελεγχθεί η δημοσκόπηση της Opinion Poll με μια απλή αίτηση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΔΕΑ, δεν το έκανε.

 Η συνέχεια όμως αποδείχτηκε περισσότερο οδυνηρή για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι ο ΣΕΔΕΑ έχει καταγγείλει στο ΕΣΡ τη Vox pop, την εταιρία του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σκλιά, ωστόσο αρνήθηκε τον έλεγχο για τις δημοσκοπήσεις που κατέγραφαν εκτόξευση των ποσοστών του κόμματος!

 Επιπλέον, ο μάρτυρας έβαλε στο κάδρο της συζήτησης την Bridging Europe, την περίφημη εταιρία «φάντασμα», λέγοντας ότι εάν και της είχαν ζητήσει να γίνει μέλος του ΣΕΔΕΑ, εκείνη το αρνήθηκε για να μην μπορούν να ελέγχονται οι δημοσκοπήσεις της.

 Μετά από όλα αυτά, μια λέξη αρκεί να περιγράψει την κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο.