Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα λάβει σήμερα μέρος στις εργασίες της Προσυνόδου στις Βρυξέλλες.

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας και την εμπειρία από την διετή θητεία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα προσπαθήσει να θέσει ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με άμεσο αντίκτυπο στα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς και της αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, που γιγαντώθηκαν μέσα στην πανδημία.

Άλλωστε, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί με τη νέα ιδιότητά του, να αποκτήσει ισχυρούς διαύλους επικοινωνίας με τους κορυφαίους της Ευρώπης, όπως ο νέος Γερμανός καγκελάριος και στέλεχος του SPD, Όλαφ Σολτς, ο Ισπανός Πέδρο Σάντσεθ και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα.

Έμφαση δίνει και στην ανάπτυξη σχέσεων με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους και σημαντικά πρόσωπα στην Κομισιόν.

Παράλληλα, θα υπάρξει και το πρώτο «τετ-α-τετ» με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέκτησε την ιδιότητα του παρατηρητή και τη δυνατότητα συμμετοχής στο PES από τα χρόνια της κυβερνητικής του θητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης θα έχουν την ευκαιρία να «ανταλλάξουν» απόψεις κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του προϋπολογισμού το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα αλλά και στην συνάντησή τους, που αν και δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με αφορμή τη μεγάλη εκλογική νίκη του Κρητικού πολιτικού.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη προγραμματίσει διμερείς συναντήσεις με την Ιράτσε Γκαρσία Περέζ, Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου, τον Σεργκέι Στάνισεφ, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας καθώς και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους και πρωθυπουργούς.

Στη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, ενδέχεται να έχει τετ-α-τετ με τον Γερμανό καγκελάριο και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.