«Η ευημερία των πολιτών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομία και την ανάπτυξη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Η ενίσχυση και στήριξη των γυναικών, δηλαδή του 50% του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας και μέσω αυτών και της οικογένειας, είναι για εμάς προτεραιότητα», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα κατά την ομιλία της στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

«Δίνουμε έμφαση στην κοινωνική πολιτική που επηρεάζει την καθημερινότητα των γυναικών, ενισχύει την εργασία τους και τους δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη να προχωρούν με σταθερά βήματα και να απολαμβάνουν τα οφέλη της προόδου και της ανάπτυξης», σημείωσε η κα Συρεγγέλα, λέγοντας πως «στον υπό συζήτηση προϋπολογισμό ενσωματώνουμε ένα μεγάλο ποσό, το μεγαλύτερο από το 2016 έως σήμερα, για την υλοποίηση των δράσεών μας. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 14.151.000 ευρώ επιπλέον του προϋπολογισμού του 2021».

Η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθούν όλες οι δράσεις που έχουν ενταχθεί στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, όπως το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» για το οποίο θα δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ, η δημιουργία χώρων φύλαξης σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της διαφορετικότητας στον χώρο της εργασίας (μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα δοθούν περίπου 10,8 εκατομμύρια ευρώ), η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές και η κατάρτιση προϋπολογισμών με την ενεργοποίηση του Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης (150.000 ευρώ), καθώς και άλλα έργα με έμφαση σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και το gender mainstreaming.

Επιπρόσθετα, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας εντάσσει στη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Δικτύου Δομών Κακοποιημένων Γυναικών και παρουσιάζει αύξηση 578.235 ευρώ σε σχέση με τον περσινό προϋπολογισμό.

«Εργαζόμαστε άοκνα και με απόλυτη προτεραιοποίηση για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική χρήση των οικονομικών πόρων που διαθέτουμε, με στόχο να προωθήσουμε την ισότητα παντού και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας, εξέλιξης και ενδυνάμωσης των γυναικών σε κάθε στάδιο της ζωής τους», κατέληξε η κα Συρεγγέλα.