Στον ίδιο χώρο, για πρώτη φορά από την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, βρίσκονται σήμερα στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στην προσύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ο νέος ηγέτης της κεντροαριστεράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε εκεί τετ-α-τετ με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τον Ολαφ Σολτς, τον συνεχάρη για την εκλογή του ως Καγκελάριος. Από την πλευρά του και ο κ. Σολτς συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την εκλογική του νίκη στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ.



Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε και με την επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Κατά τη συνάντησή τους στο ετήσιο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Περέζ, συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του στις εκλογές, ενώ και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία της μεγάλης συμμετοχής.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την άποψη ότι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πως είναι πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξη επιστρέφει. Οι δυο τους, συμφώνησαν για τη διεξαγωγή κοινής εκδήλωσης στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα.


Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Επαφές με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου του Κόμματος των Ευρωσοσιαλιστών, στο οποίο συμμετέχει ως προσκεκλημένος παρατηρητής.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις και με τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Paolo Gentiloni, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, Enrico Letta, την επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιratxe Garcia Perez και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.