«Καταγγέλλω επισήμως την ΕΛΣΤΑΤ. Καταγγέλλω τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για περαιτέρω βασανισμό των ήδη βασανισμένων αριθμών της ΕΛΣΤΑΤ – αριθμών που βασανίζατε έως ότου ομολογήσουν ότι πάμε καλά - την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, μιλώντας στην τελευταία ημέρα του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Αυτός ο πρωθυπουργός είναι ιδανική ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη να καταθέσουμε μομφή σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. Μομφή για τα τροικο-Greek Statistics.Μομφή που με πρόθεση άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Μομφή για τη νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια.  Μομφή για την νέα έξαρση της Κρίσης Χρέους που είναι προ των πυλών.Μομφή για την παράδοση κομβικών υπουργείων στην Ακροδεξιά.Μομφή για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλο-λαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης. Μομφή, εν τέλει, για την αισθητική σας. Κύριε Τσίπρα, εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας, πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Εσείς τους έχετε. Αν όχι τώρα, Πότε;» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επετέθη στον πρωθυπουργό λέγοντας τα εξής: «Συμπεριφέρεστε ως εάν οι κανόνες της επιστήμης να μην ισχύουν για εσάς. Συμπεριφέρεστε ως εάν οι κανόνες της οικονομίας να μην ισχύουν για εσάς. Δεν ερυθριάζετε να αραδιάζετε αριθμούς που θίγουν τη νοημοσύνη των απλών ανθρώπων εκεί έξω – ανθρώπων που υποφέρουν από τα δικά σας καμώματα είτε στο ΕΣΥ, στο μέτωπο εναντίον ενός ύπουλου ιού, είτε στην οικονομία όπου η λιτότητα χτυπά ξανά και πιο ύπουλα από ποτέ μεταμφιεσμένη σε πληθωρισμό. Γιατί ακριβώς αυτό κάνει η λιτότητα εν μέσω υπερχρέωσης των ανθρώπων μας: Ακριβώς το ίδιο που έκαναν οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων το 2011, το 2014, το 2016. Μειώνουν κι άλλο από το εισόδημα των πιο αδύναμων. Λογαριασμοί της ΔΕΗ που οδηγούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο λουκέτο, την ώρα μάλιστα που οι μέτοχοι, οι προμηθευτές και ο περίγυρος της Μητσοτάκης ΑΕ τρώτε με χρυσά κουτάλια».