Την παραίτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Παραιτηθείτε για επικίνδυνο κυνισμό αν δεν ξέρατε τι αναφέρει η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα κ. Μητσοτάκη. Να ζητήσετε δημοσιά συγνώμη και να παραιτηθείτε.Δεν σας καίγεται καρφί ….αλλά εμείς έχουμε μια υποχρέωση αν απαντήσουμε σε ένα κρίσιμο ερώτημα μπορεί να περιμένει κάνεις από εσάς κάτι καλύτερο; Ότι θα ακούσετε και θα κατανοήσετε ότι η χώρα σέρνετε σε τραγωδίες. Η απάντηση είναι όχι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ότι θα αλλάξετε. Όλη η αντιπολίτευση παραμέρισε πολίτικες αντιπαραθέσεις σήμερα όμως ακριβώς για αυτό το λόγο σήμερα να μην σας αφήσουμε να συνεχίσετε αυτό το έργο. Εκμεταλλευτήκατε την πανδημία για να στήσετε ένα πρωτοφανές καθεστώς απευθείας αναθέσεις 4,9 δις με εταιρίες φίλων που 3μερες πριν έφτιαχναν εταιρίες. Όπως είπε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά πολύ καλά πρόκειται για Μάξιμου ΑΕ. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

«Έχετε μια ευκαιρία και μια δυνατότητα να φερθείτε έντιμα και να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο να φύγετέ και να προκηρύξετε εκλογές.Η λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο.Ιδού η Ρόδος σας ζητάμε να δώσετε λύση αποτύχατε να δώσετε λύση. Σας ζητούμε να δώσετε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει.Καλώ τους Έλληνες να αντισταθούν στην αλαζονεία και στην διαφθορά να επιβάλουν το συνταγματικό τους καθήκον και δικαίωμα να αποφασίσουν για αυτό .Υπάρχει ο δρόμος της προστασίας της ζωής και της αξιοπρέπειάς.Είμαστε εδώ με όραμα με σχέδιο να εξασφαλίσουμε το αύριο της προόδου. Και θέλουμε και μπορούμε και μαζί με την κοινωνία θα το πέτυχουμε».

Γεραπετρίτης: Ώρα να πηγαίνετε - Πανδαιμόνιο στην αίθουσα

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα με τη φράση: «Ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε», καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε να εξέλθει από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνια από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρμοστες εκφράσεις καφενείου και γηπεδικού περιεχομένου.Για αρκετή ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να επιβάλει την τάξη στην αίθουσα μάταια! Τελικά τον λόγο ζήτησε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας «έχετε αναλάβει αντ’ αυτού να μιλάτε για τον κ. Μητσοτάκη- και κ. Πρόεδρε βάλατε βλέπω ανάμεσα σε έμενα και τον Μητσοτάκη και δύο υπουργούς να παρεμβάλλονται. Κε Γεραπετρίτη δεν είστε αρχηγός κόμματος για να έχω την υποχρέωση να κάθομαι να σας απαντήσω και να σας ακούω, δεν είμαι υποχρεωμένος. Όταν θα λάβετε ψήφο από τον λαό. Δεν είστε εκλεγμένος».