Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, το ποσοστό των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από κοροναϊό ανέρχεται πλέον στο 81%.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ έως και τις 2/12/2021 σε σύνολο περίπου 56.000 στελεχών της αστυνομίας, το 75% είναι πλήρως εμβολιασμένο, το περίπου 6% έχει νοσήσει ενώ τον τελευταίο μήνα ποσοστό 3,5% έχει προχωρήσει στην πρώτη δόση.

«Το ποσοστό εμβολιασμών στην ΕΛΑΣ είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας», επεσήμανε υπουργός, κατά την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη.

«Κρίσιμος ο ρόλος»

Παράλληλα, απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «η ΕΛΑΣ έχει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πραγματοποιεί πάνω από το 90% των ελέγχων. Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς όταν υπόκεινται σε ελέγχους γι αυτό και τα στελέχη της ΕΛΑΣ διενεργούν τους ελέγχους φορώντας μάσκα, γάντια, τηρώντας αποστάσεις και κάνουν 2 τεστ την εβδομάδα».