«Αν χρειαστούν νέα μέτρα αυτά θα ληφθούν» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει βήμα - βήμα την προσέγγιση για να κρατήσει την οικονομία ανοιχτή και τους πολίτες υγειονομικά καλυμμένους.

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να παρουσιάσει μια χώρα με χιλιάδες θανάτους από την πανδημία.

Ακόμη, για τις δημοσκοπήσεις είπε πως η ΝΔ τις ερμηνεύει όταν τις κοιτάζει ενώ είπε πως αποτελούν μια φωτογραφία της στιγμής.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Για τα νέα μέτρα: «Πάντοτε οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις επιστημονικές εισηγήσεις, με δεδομένο ότι ήμασταν ανοιχτοί για τα Χριστούγεννα το οποίο αποτελεί και μια ανάσα εκτός των άλλων και για την οικονομία, δεν είναι εύκολη απόφαση να πεις τα κλείνω όλα ιδιαίτερα όταν υπάρχει οικονομική πίεση. Από εκεί και πέρα αν τα δεδομένα τα σημερινά καλούν σε νέα μέτρα θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα. Ο στόχος όμως δεν είναι μόνο ο υγειονομικός, προφανώς είναι ο μείζον στόχος δεν υπάρχει αμφιβολία η υγειονομική κάλυψη και θωράκιση είναι το πρώτο από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και οικονομική κρίση που δημιουργούν όλα αυτά τα μέτρα. Άρα εάν μπορούμε να κερδίσουμε λίγο χρόνο στην οικονομία και αυτό δεν θίγει τη δημόσια υγεία το κάνουμε, από εκεί και πέρα είναι βήμα –βήμα προσέγγιση όσο το δυνατόν να απαλύνουμε τις πληγές της οικονομίας αλλά και να μην κινδυνεύσουν πολίτες υγειονομικά. Είναι μια βήμα –βήμα προσέγγιση που προσπαθεί να διατηρήσει και την οικονομία ζωντανή και τους πολίτες υγειονομικά καλυμμένους».

Αναφορικά με τα μέτρα που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Τι συζήτηση να κάνουμε για σοβαρότητα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτή τη στιγμή μας λεει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα μέτρα και άλλα μέτρα, προσοχή στην πανδημία και την ίδια στιγμή ζητάει εθνικές εκλογές. Τι συζήτηση να κάνουμε με ένα κόμμα που είναι ναι μεν αλλά και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένας ΣΥΡΙΖΑ που παλιμπαιδίζει πολιτικά, που δεν μπορεί να μιλήσει με ωριμότητα και που οι πολίτες σε όλες τις ερωτήσεις για το ποιος θα διαχειριζόταν καλύτερα την πανδημία έχουν συγκεκριμένη απάντηση. Επίσης επιδιώκεται συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιαστεί μια χώρα η οποία έχει χιλιάδες θανάτους λες και είμαστε οι μόνοι σε όλο τον πλανήτη. Δημιουργούν τεχνητά μια εικόνα μιας ελληνικής εξαίρεσης τη στιγμή που η χώρα μας δεν είναι η χειρότερη στη αντιμετώπιση της πανδημίας μόνο και μόνο για μικροκομματικά οφέλη. Η Ελλάδα συγκριτικά με χώρες ακόμα και με τον ίδιο πληθυσμό αλλά πιο προηγμένες, έχει καταφέρει να κρατάει μια κατάσταση σε ανεκτά επίπεδα. Προφανώς δεν πανηγυρίζουμε για τους 20 χιλιάδες και πλέον νεκρούς όμως δεν είναι μια ελληνική εξαίρεση όπως προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πει».