Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Κατερινα_Σακελλαροπουλου
Πολιτική

Δίπλα στους άστεγους του Πειραιά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Η δράση για τις γιορτινές ημέρες

«Να παραμερίσουμε τα δικά μας προβλήματα και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους που μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»

Σε μία από κοινού δράση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι Γιατροί του Κόσμου και το Δείπνο Αγάπης την Παραμονή των Χριστουγέννων προσέγγισαν συνανθρώπους μας που ζουν δίχως στέγη στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, ώστε να τους προσφέρουν έμπρακτα βοήθεια, συνεχίζοντας την υποστήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ειδικότερα, στην εν λόγω δράση μοιράστηκε ζεστό φαγητό, είδη προστασίας Covid19 και είδη προστασίας από το κρύο, ενώ η παθολόγος και ο κοινωνικός λειτουργός της ομάδας street work των Γιατρών του Κόσμου, παρείχαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, συμβουλευτική και πληροφορίες για την πανδημία στα άτομα που δεν έχουν συστηματική πρόσβαση στη δημόσια ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, το φαγητό ετοιμάστηκε από τον σεφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Βασίλη Μπέκα και διανεμήθηκε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Την ΠτΔ συνόδευε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

«Να μην ξεχνάμε πόσο σπουδαίο είναι να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο»

Με την παρουσία της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει σαφές ότι οι άνθρωποι που διαβιούν χωρίς στέγη, δεν είναι αόρατοι για την Πολιτεία, ενώ η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου, ανέφερε: «Είναι ημέρες γιορτής και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, μια ευκαιρία να κοιτάξουμε δίπλα μας, να παραμερίσουμε τα δικά μας προβλήματα και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους που μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ταυτόχρονα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σπουδαίο είναι να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο, φροντίζοντας και αντιμετωπίζοντας από κοινού όλα τα προβλήματα».

Η παρέμβαση σε περιοχές που συγκεντρώνεται άστεγος πληθυσμός, αποτελεί τακτική και διαρκή δράση των Γιατρών του Κόσμου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η πανδημία έχει προκαλέσει επιπρόσθετες δυσκολίες στη διαβίωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αποτελεί αποστολή των Γιατρών του Κόσμου, να βρίσκονται εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες, όπου υπάρχουν άνθρωποι.