Επίσπευση στην εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν δια στόματος του υπουργού, Θάνου Πλεύρη πριν την Πρωτοχρονιά, προανήγγειλε ο ίδιος μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ειδικότερα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το μεσημέρι της Τετάρτης θα συνεδριάσει η Επιτροπή των επιστημόνων και θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, έχοντας στα χέρια της τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα αλλά και και αυριανά .

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στην Αττική, πλέον, έχουμε 370% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως και 150% στην επικράτεια, κάτι που δείχνει ότι η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Τι θα αλλάξει στα μέτρα

Την ίδια στιγμή, έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει εισήγηση ή τοποθέτηση που συνδυάζεται με περαιτέρω μέτρα πέρα από αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς κατά τα πρότυπα της Αμερικής.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

Τέλος, επανέλαβε ότι το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα, που ήταν και η πρωινή μέτρηση.

Ακούστε τη συνέντευξή του