«Δύσκολη άσκηση ισορροπίας με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και την αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ακόμη η «γαλάζια» ευρωβουλευτής σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκε και πως η προσέγγιση της είναι ισορροπημένη.

Παράλληλα εκτίμησε ότι είναι αδύνατον να γίνουν εκλογές σε συνθήκες πανδημίας ενώ είπε πως πιστεύει τον πρωθυπουργό ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τέλος ανέφερε πως το αίτημα Τσίπρα έχει να κάνει με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ και όχι με την πανδημία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου του Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με την μετάλλαξη Όμικρον, η ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Είναι δύσκολη άσκηση ισορροπίας με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και επίσης με την αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον. Εμείς ζούμε το φούντωμα της Όμικρον εν μέσω εορτών που σημαίνει ότι τα παιδιά δεν είναι στο σχολείο, ο κόσμος είναι έξω και κυκλοφορεί αυτό δηλαδή που άλλες χώρες το ζήσανε πριν από 2-3 εβδομάδες εμείς το ζούμε τώρα και για αυτό νομίζω ότι από βλέπουμε από τη μια μέρα στην άλλη αυτά τα αναπάντεχα τεράστια άλματα».

«Δεν αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση νομίζω απλώς ότι η ένταση και ο χρόνος είναι ακόμα πιο συμπιεσμένος λόγω των εορτών. Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με την πίεση που υπάρχει στο σύστημα υγείας οι διάφορες χώρες παίρνουν διάφορα μέτρα τα οποία είναι από τα πιο αυστηρά όπως στη Γερμανία που έχουν κανονικά κλείσει τα πάντα μέχρι την πιο χαλαρή αντιμετώπιση της ανοσίας της αγέλης που είναι στην περίπτωση της Αγγλίας που λεει ότι δεχόμαστε ότι είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν είναι φονική και θεωρούμε ότι μπορούμε να τα αφήσουμε όλα ανοιχτά και βλέπουμε τι θα γίνει μετά τις γιορτές. Νομίζω ότι η προσέγγιση της κυβερνήσεως είναι μια προσέγγιση πιο ισορροπημένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κριτική που δέχονται από την αντιπολίτευση, η κ. Ασημακοπούλου επισήμανε: «Η κριτική θα πρέπει να συνοδεύεται και από πολύ καθαρές θέσεις δηλαδή όταν κάποιος λεει ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι σωστό εγώ περιμένω να ακούσω τι είναι σωστό».

Ερωτηθείσα αν είναι ικανοποιημένη από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, απάντησε: «Μακριά από μένα να πω ποτέ ότι τα πράγματα έχουν γίνει τέλεια από την άλλη πλευρά σας είπα ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη άσκηση ισορροπίας και αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να μεταβάλλεται η πολιτική ανάλογα με τα δεδομένα σε καθημερινή βάση. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι όπως διαχειρίστηκε την κατάσταση στο παρελθόν με καλά αποτελέσματα όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού θα δούμε ότι τα αποτελέσματα ήταν τα καλύτερα δυνατά με βάση τις συνθήκες και τις αποφάσεις οι οποίες παίρνονται στις συγκεκριμένες συνθήκες».

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ψυχραιμία στην αντιμετώπιση της Όμικρον και προσοχή στην τήρηση των μέτρων από όλους μας εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Έχω εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση με σχέδιο και προσαρμοσμένη καθημερινά στα δεδομένα της πανδημίας κάνει αυτή τη δύσκολη άσκηση ισορροπίας λαμβάνοντας τα μέτρα που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε με αυτό το γνώμονα την κατάσταση και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος», υπογράμμισε η ίδια.

Αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, είπε: «Είναι αδύνατον για μένα να γίνουν εκλογές σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, είναι παράλογο. Εγώ πιστεύω τον πρωθυπουργό όταν λεει ότι ο στόχος του είναι να εξαντλήσει την τετραετία και να κριθεί συνολικά για το έργο του άρα δεν βλέπω εκλογές. Νομίζω ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα για εκλογές έχει περισσότερο να κάνει με την αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών με την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη και τις νέες διεργασίες οι οποίες γίνονται στον κεντροαριστερό χώρο παρά με την πανδημία. Απλώς κρύβεται πίσω από την πανδημία για να ζητήσει τις εκλογές και πιστεύω ότι αυτό είναι κλασική κίνηση του κ. Τσίπρα, κίνηση καιροσκοπισμού και λαϊκισμού».

Αναφορικά με τις «διακοπές» του πρωθυπουργού, η κ. Ασημανκοπούλου δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός πήγε μέχρι τα Γιάννενα δεν πήγε διακοπές σε εξωτικό νησί και σήμερα το πρωί είναι στο Μαξίμου, δεν έχει αφήσει ο πρωθυπουργός τη διαχείριση της πανδημίας από τα χέρια του όλα γίνονται υπό την προσωπική του εποπτεία. Ο κ. Τσίπρας αντί να κριτικάρει το που βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκη ας ασχοληθεί με τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη οι οποίες λένε ότι το εμβόλιο δεν καλύπτει την Όμικρον το οποίο είναι καταστροφικό. Ας μαζέψει αυτό ο κ. Τσίπρας και ας ασχοληθεί μετά με το που βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης».