Την αντίδραση του κυβερνητικού Εκπροσώπου προκάλεσαν τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΑΠΘ με τη νέα κατάληψη που έγινε μετά την λήξη της 34χρονης κατάληψης στο Βιολογικό.

Ειδικότερα, οι Αρχές έλαβαν δράση για τον τερματισμό κατάληψης χώρου εργαστηρίου του Τμήματος Φαρμακευτικής, τον οποίο κατέλαβαν σχήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου ως «απάντηση» στην επιχείρηση που έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς για την εκκένωση κατάληψης 34 ετών στο Τμήμα Βιολογίας.

Δείτε εδώ: ΑΠΘ: Εκκενώθηκε από την ΕΛΑΣ η νέα κατάληψη σε κτίριο της Φαρμακευτικής - Τι δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος (Βίντεο)

«Μία νέα κατάληψη στο ΑΠΘ που στεγαζόταν σε χώρο στο εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής αποδίδεται και πάλι στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η λογική του "με το έτσι θέλω", της βίας & της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο κ. Οικονόμου τονίζει: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας να αντιμετωπίζει όσους δεν σέβονται τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της ελευθερίας & της ασφάλειας της ακαδημαϊκής λειτουργίας».