«Οι δημοσκοπήσεις δεν μας προβληματίζουν και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ανταποκριθούμε στην απαίτηση της κοινωνίας να βρούμε μια ολιστική λύση» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, κληθείς να σχολιάσει την δημοσκόπηση της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ βγήκε από μια εκλογική διαδικασία και το κόμμα όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχουν τοποθετηθεί σε σημαντικά ζητήματα.

Αναφορικά με το επεισόδιο του Παύλου Πολάκη σε ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο είπε πως το περιστατικό είναι αντεπερισπασμός για την κλήση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για την υπόθεση Novartis.

Για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κ. Βίτσας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας αλλά διαφωνεί με το όταν υπάρχει κάτι να επιβάλλεται πρόστιμο.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως είναι επαχθέστατο μέτρο για έναν συνταξιούχο που παίρνει έως 1.000 ευρώ.

Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το συγκεκριμένο μέτρο και να ξεκινήσει καμπάνια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα στα Παραπολιτικά 90,1

«Είναι μια δημοσκόπηση, τη διάβασα όπως αντικειμενικό μάτι προσπαθώ να διαβάσω όλες τις δημοσκοπήσεις. Εμάς αυτό που μας προβληματίζει κατά κύριο λόγο δεν είναι η δημοσκόπηση αλλά πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στην απαίτηση της κοινωνίας να δώσουμε μια ολιστική λύση αλλά και λύσεις στα επιμέρους προβλήματα με συγκεκριμένο τρόπο, εφικτό τρόπο αλλά και τρόπο που θα αλλάζει. Αυτό είναι το διακύβευμα για όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΚΙΝΑΛ μόλις βγήκε από μια εκλογική διαδικασία που δημιούργησε σε έναν κόσμο του ελπίδες ακόμα όμως και ο σημερινός του πρόεδρος, ο κ. Ανδρουλάκης αλλά και το ίδιο το ΚΙΝΑΛ πάνω στα σοβαρά πολιτικά διακυβεύματα δεν έχουν τοποθετηθεί ή τουλάχιστον δεν έχουν τοποθετηθεί επαρκώς ώστε να μπορέσει και ένας κόσμος στην Κρήτη ή αλλού να τοποθετηθεί απέναντι στα κόμματα. Το βασικό ζήτημα για μένα και για το ΣΥΡΙΖΑ είναι στις επερχόμενες εκλογές όποτε και να γίνουν τα προοδευτικά δημοκρατικά κόμματα να μπορέσουν να συνεργαστούν και να ''διώξουν'' την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και το πιο σημαντικό σε αυτό θα είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και αυτό θα προσπαθήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

Σε ότι αφορά το πρόσφατο επεισόδιο με τον κ. Πολάκη σε ταβέρνα στο Μοσχάτο, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Νομίζω ότι ο Παύλος αλλά και άλλοι συνδαιτυμόνες έχουν δώσει επαρκέστατες εξηγήσεις όμως θέλω να σας πω τη δική μου άποψη. Αυτό το πράγμα σηκώθηκε στις τελευταίες μέρες ως αντιπερισπασμός ενός άλλου σημαντικού γεγονότος που πλήττει την ελευθεροτυπία και την ερευνητική δημοσιογραφία στη χώρα μας. Δηλαδή το γεγονός της κλήσης σε ανάκριση και της δίωξης των δύο δημοσιογράφων, της κας Παπαδάκου και του κ. Βαξεβάνη».

Αναφορικά με το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, είπε: «Είμαστε υπέρ της υποχρεωτικότητας σε ορισμένα επαγγέλματα ακόμα και σε ηλικιακές ομάδες από τη μια μεριά, δεν συνοδεύουμε αυτή την υποχρεωτικότητα με αυτή την αντίληψη της κυβέρνησης όποτε υπάρχει κάτι αυτό να συνοδεύεται και με ένα οικονομικό πρόστιμο. Το δεύτερο που έχω να πω πάνω στο ζήτημα του προστίμου είναι αυτό που έχει μια λογική για όλους ότι τα 100€ για ένα συνταξιούχο που παίρνει 500-700€ ακόμα και 1000 € είναι επαχθέστατο. Για κάποιον o οποίος έχει ένα μεγαλύτερο έσοδο ε;iναι πολύ πιο εύκολο άρα εγώ φοβάμαι την αντίδραση που γεννάει αυτό το πρόστιμο και με αυτό τον τρόπο την ενίσχυση του ούτως ή άλλως κατά την άποψη μου μικρού συνειδητού αντιεμβολιαστικού κινήματος».

ΔΗΜ: Καλείται την κυβέρνηση να το πάρει πίσω;

«Ναι, και να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια», απάντησε ο ίδιος.