vitsas
Πολιτική

Βίτσας στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Παύλος Πολάκης δεν έπρεπε να συνεχίσει στην αντιπαράθεση με τον κ. Χατζηνικολάου

«Ήταν τεράστιο λάθος η χρήση των φωτογραφιών των δημοσιογράφων» ανέφερε

«Μας προβληματίζουν γιατί ξέρουμε ότι στις εκλογές δεν υπάρχει αδιευκρίνιστη ψήφος τα πάντα διευκρινίζονται», δήλωσε σχετικά με τις δημοσκοπήσεις στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Μας προβληματίζει η απόσταση που κρατά ένα κομμάτι του κόσμου από τα πολιτικά πράγματα, καθώς απογοητεύεται από τον τρόπο που λειτουργούν οι πολιτικές δυνάμεις και ιεραρχούν τα βασικά προβλήματα» ανέφερε ακόμη.

«Όταν έχεις 57 νεκρούς και ανοιχτό το θέμα, το ζήτημα δεν είναι το πώς επέστρεψε ο Παύλος Πολάκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε επίσης ο κ. Βίτσας.

Ακόμη, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Πολάκη ανέφερε: «Ο Παύλος δεν έπρεπε να συνεχίσει στην αντιπαράθεση με τον κ. Χατζηνικολάου».

Επιπλέον, σημείωσε πως ο Παύλος Πολάκης: «Είναι χρήσιμος γιατί είναι παθιασμένος με το κοινωνικό συμφέρον», ενώ τόνισε πως: «Ήταν τεράστιο λάθος η χρήση των φωτογραφιών των δημοσιογράφων».

«Έχει σημασία να κατανοήσει ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος» είπε ακόμη.

Σχετικά με τις εκλογές και τι πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσελκύσει τους ψηφοφόρους, ανέφερε πως: «Υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να επιμείνουμε και αυτό είναι το θέμα των προγραμματικών θέσεων».

«Ποια είναι η θέση μας για το τραπεζικό σύστημα. Πρέπει να μπει μια τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο; Πρέπει να υπάρξει καθολικό πρόγραμμα βελτίωσης του σιδηροδρόμου; Πώς θα έχουμε ένα σύγχρονο κράτος;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Τέλος, σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε: «Η πρότασή μας απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ και το Μέρα25 ΛΑΕ».Αναλυτικά όσα δήλωσε

Ερωτηθείς αν τους προβληματίζει η αδιευκρίνιστη ψήφος, είπε: «Βεβαίως μας προβληματίζει γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι στις εκλογές δεν υπάρχει αδιευκρίνιστη ψήφος, τα πάντα διευκρινίζονται εκεί. Μας προβληματίζει η απόσταση που κρατά ένα κομμάτι του κόσμου από το ίδιο το πολιτικό σύστημα ακριβώς γιατί απογοητεύεται από τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές δυνάμεις λειτουργούν και ενδιαφέρονται ή ιεραρχούν τα βασικά προβλήματα».

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Όταν έχεις 57 νεκρούς και ανοιχτό το θέμα δεν είναι το πρόβλημα του κόσμου πως επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης.

Για την επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Πήρε απόφαση το αρμόδιο όργανο και ξέρετε ότι εγώ πάντοτε στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων υπακούω, βεβαίως λέω και τη γνώμη μου. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει ο Παύλος να προσέξει ιδιαίτερα σε ότι αφορά την πολιτική του δράση δηλαδή μετά την απόφαση ακόμα και αν προκλήθηκε δεν υπήρχε λόγος να ανοίξει διαδικασίες με τον κ. Χατζηνικολάου. Ο Παύλος είναι ένας χρήσιμος άνθρωπος γιατί είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με το κοινωνικό συμφέρον».

Αναφορικά με τη στοχοποίηση των 15 δημοσιογράφων, σημείωσε: «Είναι τεράστιο λάθος. Εγώ μίλησα για το πάθος που έχει ο Πολάκης σε σχέση με το δημόσιο συμφέρον, αυτό το πάθος όμως δεν μπορεί κάποιος να το συμψηφίσει με το γεγονός ότι έβγαλε στα μανταλάκια 15 δικαστικούς και 15 δημοσιογράφους. Έχει σημασία να κατανοήσει ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για το κόμμα μας...».

Δ.ΒΙΤΣΑΣ: Λογικά ο Πολάκης θα έχει μικρή επαφή με το πληκτρολόγιο κατά τη διάρκεια την προεκλογική γιατί πρέπει να τρέξει σε πάρα πολλά χωριά των Χανίων. Μπορεί να είναι χρήσιμος, ας προσπαθήσει να είναι όσο πιο χρήσιμος.

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει η χαμηλή εισροή ψηφοφόρων στο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Με προβληματίζει, καταλαβαίνετε ότι αν ήξερα το λόγο και τη λύση του προβλήματος θα το έλεγα στον Τσίπρα και στο κόμμα μου λέω όμως ότι υπάρχει και κάτι φυσιολογικό. Ο κόσμος που φεύγει από τη ΝΔ, και κατά τη γνώμη μου φεύγει οριστικά σε σχέση με την ψήφο, κάποια στιγμή κάνει μια στάση, προσπαθεί να σκεφτεί τι θα κάνει στις εκλογές».

Ερωτηθείς τι πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσελκύσει τους ψηφοφόρους, είπε: «Υπάρχει ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να επιμείνουμε και αυτό είναι το θέμα των προγραμματικών θέσεων. Δηλαδή να πούμε ποια είναι η θέση μας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, πρέπει να μπει μια μεγάλη συστημική τράπεζα υπό δημόσιο έλεγχο, «κρατικοποίηση» με μια έννοια, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολή εποχή που το χρήμα συνεχώς ακριβαίνει να παίξει ένα ρόλο με τα επιτόκια και να πιέσει και τις άλλες ιδιωτικές τράπεζες; Πρέπει να υπάρξει ένα καθολικό πρόγραμμα βελτίωσης του σιδηροδρόμου και πολύ περισσότερο πως θα έχουμε ένα σύγχρονο και δίκαιο δημοκρατικό κράτος; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι χρειάζεται νέα πρόσωπα ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Από άποψη πολιτικής τακτικής ναι».

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε: «Η πρότασή μας απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25-ΛΑΕ, αυτή είναι η βασική μας πρόταση. Νομίζω ότι μπορούν να λυθούν όλα τα ζητήματα μέσα σε 24 ώρες. Αν θέλεις να συμφωνήσεις θα βρεις τον τρόπο να συμφωνήσεις αν δεν θέλεις να συμφωνήσεις ότι και να σου λεει ο άλλος...».