Επιχείρησαν να χακάρουν email και αρχεία της Βουλής. Οι αρμόδιες υπηρεσίας της Πληροφορικής εντόπισαν κακόβουλα λογισμικά να προσπαθούν να επιχειρήσουν να εισβάλουν στον κεντρικό server με σκοπό να αποκτηθούν τα e mail της χρηστών Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 20 Ιανουαρίου και κατά τις μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP.

Όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή «κατέβασε» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος και τον όγκο της διαρροής ή της έκθεσης. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι χάκερς επιχείρησαν να παραβιάσουν σχεδόν 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών. Πρώτη αντίδραση στην επίθεση ήταν η Διεύθυνση Πληροφορικής να σταματήσει την λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και να ενημερωθούν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές δηλαδή, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.