Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το νέο τραγούδι του Snik «Chinchilla», το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές.

Σε μια εποχή που οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος γυναικών διαδέχονται η μία την άλλη ο τράπερ χρησιμοποιεί χυδαίους χαρακτηρισμούς για το γυναίκειο φύλο, ενώ επιλέγει μια επικίνδυνη θεματολογία, η οποία χαρακτηρίζει τις περισσότερες επιτυχίες του.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, την Μαρία Συρεγγέλα καταδίκασε ως σεξιστικό το νέο τραγούδι του Snik με δήλωσή της στο TLIFE.

Ειδικότερα, η υφυπουργός δήλωσε: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και κάθε μέσο που αναπαράγει βία, σεξιστικά πρότυπα και έμφυλες διακρίσεις που υποβαθμίζουν τη θέση των γυναικών. Η προβολή τέτοιων στερεοτύπων μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν για την κοινωνία, ειδικά όταν γίνεται από μέσα που έχουν πρόσβαση παιδιά.

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παίρνουμε μέτρα και υλοποιούμε δράσεις με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας τόσο στον χώρο της εργασίας και στο σχολείο όσο και μέσα στην οικογένεια.

Την ώρα που η κοινωνία και η πολιτεία χτίζουν ένα τείχος προστασίας των θυμάτων και μηδενικής ανοχής στη βία, οφείλουμε κάθε μέρα όλοι και όλες μαζί να μην ανεχόμαστε, να μην αδιαφορούμε μπροστά στη βία και να αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και την ανατροπή των στερεοτύπων».

Σημειώνεται πως οι στίχοι του τραγουδιού έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.