Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν αποδυθεί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη.

ΝΔ: Χυδαία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί τον ανθρώπινο πόνο

Με αφορμή τρικάκια που πέταξε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για το βιασμό της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση, διά της οποίας κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «προκλητική και χυδαία προσπάθεια καπήλευσης του ανθρωπίνου πόνου».

«Τέλος στην ασυδοσία των ελίτ είμαστε μαζί με κάθε Γεωργία» και «Πλούσιοι, νέοι, ωραίοι, σεξιστές δεν μας κάνει εντύπωση που είστε βιαστές» ήταν τα συνθήματα που αναγράφονταν στα τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.



«Eίναι προκλητική και χυδαία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί κομματικά τη φρίκη που προκαλούν στην κοινωνία, ειδεχθή εγκλήματα που βρίσκονται ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της δικαιοσύνης. Εγκλήματα που έρχονται στο φως αυτή την περίοδο, που έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς να βγαίνουν και να καταγγέλλουν, όταν παλιότερα τα στόματα έμεναν κλειστά και όλα αυτά παρέμεναν στο σκοτάδι. Δεν ξεχνάμε ότι στην υπόθεση βιασμού στην πρεσβεια της Βενεζουέλας, ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ζητούσε να κουκουλωθεί η υπόθεση και να μην πάρει δημοσιότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις ποινές πιο επιεικείς. Στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε από τη ΝΔ, προβλέφθηκε η αυστηροποίηση των ποινών για τους βιασμούς και την προσβολή της γενετήσιας εκευθερίας και αξιοπρέπειας».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή έμφυλης βίας

Απάντηση εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην κινητοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Δεν μας προκαλεί εντύπωση η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Τα στελέχη της, άλλωστε, έχουν μάθει να λαμβάνουν μέρος σε προσπάθειες συγκάλυψης, όπως στις περιπτώσεις Λιγνάδη και Γεωργιάδη.

Η κοινωνική αλληλεγγύη τούς είναι άγνωστη φράση.

Αν θέλουν, όμως, ας απαντήσουν γιατί η 24χρονη δεν κατέθεσε με ψυχολόγο, όπως, κανονικά, θα έπρεπε να γίνει. Ας απαντήσουν για την απάνθρωπη καθυστέρηση εξέτασης από Ιατροδικαστή.

Η σιωπή έχει σπάσει!

Εμείς θα είμαστε σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή έμφυλης βίας και θα στηρίζουμε τη φωνή των θυμάτων!»