Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις αλλαγές στο κόμμα και ιδιαίτερα για την εκλογή του προέδρου και των μελών της ΚΕ από τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρωταγωνιστής και αυτή την φορά ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος θεωρεί ότι είναι ο θεματοφύλακας του κόμματος και μπορεί να καταφέρεται εναντίον όποιου αντιδρά στις προτάσεις Τσίπρα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε στον Νίκο Φίλη ο οποίος εξέφρασε δημόσια την διαφωνία του με τις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο να γίνει αρχηγικό κόμμα και σε ένα star system.

Απαντώντας σε ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Πολάκης ανέφερε: «Το πρόβλημά σου Νίκο Φίλη δεν είναι αν τα μέλη του κόμματος "ψηφίσουν αγνώστους", αλλά ποιους από τους "γνωστούς του σταρ σύστεμ" ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ …… Γιατί θα μπουν ΟΛΟΙ στο πραγματικό τους μπόι….».

Το μέρος του Νίκου Φίλη πήραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην τάση « Γέφυρα» (οι Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου) αναφέροντας σε ανακοίνωση τους πως τάσσονται υπέρ της πρότασης Τσίπρα, αλλά δεν θεωρούν πως πρέπει να γίνεται σεβαστή η αντίθετη άποψη, ενώ αποδοκιμάζουν «κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησής της».

Πιο συγκεκριμένα τονίζουν: «Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στηρίξαμε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή ηγεσίας ( Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής) από τη βάση του κόμματος. Το σκεπτικό μας είναι ότι η πρόταση ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ένα δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα ενώ επιταχύνει την διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη, αποδοκιμάζουμε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησής της και ζητάμε να πέσουν οι τόνοι. Στην πορεία προς το συνέδριο θα προτείνουμε πρόνοιες ώστε να αποφευχθούν παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αντιπροσωπευτικότητα στην εκλογή του κεντρικού οργάνου του κόμματος».