Tη διαφωνία του για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να εκλέγονται ο πρόεδρος και τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος, εξέφρασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο Δημήτρης Βίτσας. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Μέχρι Τέλους», με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι  διαφωνεί με τις αποφάσεις Τσίπρα για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που προτείνει να εκλέγεται ο πρόεδρος και τα όργανα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «διαφωνώ με τις αποφάσεις Τσίπρα για τις εσωκομματικές εκλογές και όχι σε δημοψηφικού χαρακτήρα αποφάσεις», ενω μίλησε για την αξία των μελών με πολιτικούς όρους και όχι με τη λογική των αριθμών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει ένα καθαρό δίλημμα στις πολιτικές δυνάμεις στις εκλογές είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με την προοδευτική διακυβέρνηση και αυτό αφορά και ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και το Μέρα25, τόνισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι απίστευτο από αυτό που έγινε σήμερα διότι είχε προειδοποιηθεί πάρα πολύ νωρίς ακόμα και πρακτικά θέματα σε κεντρικές αρτηρίες όπως η Μεσογείων και η Αττική Οδός.