Μεταξύ ποτού και …αχλαδίου τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην «Ομπρέλα» ξεκαθάρισαν μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η συνεδριακή διαδικασία δεν θα είναι περίπατος για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού θα επιμείνουν μέχρι τέλους στο να μην αλλάξει η διαδικασία εκλογής για τον πρόεδρο και την ΚΕ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ στο μπαρ «Low Profile» στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξαν τα χαρτιά τους για το τι θα γίνει στο συνέδριο που πραγματοποιείται σε ένα μήνα από τώρα, αλλά και για το πώς θα αντιδράσουν την επόμενη μέρα.

Φυσικά από τα πηγαδάκια δεν έλειψαν οι συζητήσεις για τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση, για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών αλλά και για τις συνεργασίες που πρέπει να κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
IMG_0401

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε στους δημοσιογράφους είναι ότι παρά το γεγονός ότι κανείς δεν αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπραοι διαδικασίες του συνεδρίου δεν θα είναι ένα απλός περίπατος για το προεδρικό στρατόπεδο, καθώς τα στελέχη της Ομπρέλας θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην πρόταση τους η εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής να γίνει από το συνέδριο όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά και στον αριστερό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το κόμμα τους.
IMG_0406

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι αναρωτιόντουσαν δηκτικά πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί να εκλεγεί από 80- 85.000 ψήφους όταν ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξελέγη με 270.000 ψήφους παραβλέποντας το γεγονός τι εκεί ψήφισαν και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής.

Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι μέσα στο κόμμα τους υπάρχει ένα αντι -Ομπρέλα κίνημα το οποίο ταυτίζεται με το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην κοινωνία.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην μεσαία τάξη τα στελέχη της «Ομπρέλας» έλεγαν ότι αυτή την στιγμή στην αδιευκρίνιστη ψήφο υπάρχει ένα 30% (μέσα στο οποίο ανήκει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου) το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το προσεγγίζει γιατί έχει επικρατήσει η άποψη όσων προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και επιθυμούν να κινηθούν στα γνωστά μονοπάτια.

Ξεκάθαρη απάντηση πάντως οι δημοσιογράφοι δεν πήραν για το τι θα γίνει την επομένη του συνεδρίου. Αν δηλαδή υπάρχουν σκέψεις για αποχή από την κάλπη της εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ….

Στην μάζωξη αυτή ήταν μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νικος Φίλης, ο Ανδρέας Ξανθός, ο Μιχάλης Σαμπατακάκης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Πάνος Λάμπρου, η Αννέτα Καββαδία.

Να επισημάνουμε πάντως ότι μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε για τα μέτρα «Toο little tοo late» και εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα ψηφίσει αν και δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά.