Ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ο κ. Βασιλειάδης ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, αν θα παραστεί ο κ. Τσίπρας στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, απάντησε πως δεν το γνωρίζει.

Και συμπλήρωσε: «Ο απερχόμενος πρόεδρος είναι εδώ και εγγυάται την ενότητα, δεν έχει σημασία αν θα είναι ή δεν θα είναι. Ο Αλέξης θα είναι πάντοτε εδώ, είναι κομμάτι της ιστορίας του κόμματος και είναι και ο βράχος στον οποίο στηρίζεται, και θα στηρίζεται για τα επόμενα χρόνια το κόμμα. Η ιστορία μας, η παρακαταθήκη μας, οι θέσεις μας και οι απόψεις μας για την κοινωνία».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βασιλειάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Δεν σχολιάζω καμία υποψηφιότητα, εμείς ως γραμματείς του κόμματος οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει με την μεγαλύτερη ηρεμία και νηφαλιότητα.

Ερωτηθείς μέχρι πότε μπορεί κάποιος να δηλώσει υποψηφιότητα

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη που είναι το διαρκές μας συνέδριο, κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες όλες από το διαρκές συνέδριο. Από εκεί και μετά κάθε υποψηφιότητα είναι ευπρόσδεκτη, κάθε υποψηφιότητα που έχει να προσφέρει τον εσωτερικό μας διάλογο και κάθε υποψηφιότητα η οποία έχει να προσφέρει και στο διάλογο που θέλουμε να υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για μια εναλλακτική απέναντι σε αυτό το μονόδρομο τον οποίο ζούμε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι είναι πρόβλημα ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι κοινοβουλευτικός

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Τα προβλήματα λύνονται με την καλή λειτουργία, προφανώς και το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται άμεσα αλλά τα πάντα είναι θέμα λειτουργίας και σε ένα κόμμα που πρέπει να λειτουργεί με δημοκρατικό τρόπο νομίζω ότι όλα αυτά λύνονται. Εκτός αυτού ο κ. Μητσοτάκης δεν έρχεται και ιδιαίτερα στο κοινοβούλιο, παρασυρόμενος έρχεται και θέλει να δείχνει ότι παίρνει αυτός την πρωτοβουλία. Επομένως όλα τα προβλήματα βρίσκεται τρόπος να λυθούν, το θέμα είναι να ακούσουμε τις προτάσεις των υποψηφίων, τις θέσεις, τις δεσμεύσεις και το όραμα τους για την επόμενη μέρα του κόμματος αλλά και ολόκληρου του χώρου και της δημοκρατικής παράταξης και με βάση αυτό τα μέλη μας θα αποφασίσουνε και όλοι μαζί θα τραβήξουμε για την επόμενη μέρα.

Ερωτηθείς σε ποιες περιοχές θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αν ισχύει η πληροφορία που θέλει το ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μουτζούρη

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Δεν ισχύει αυτό, καταρχήν έχουν βγει ανακοινώσεις για όλη την επικράτεια. Στόχος του κόμματος διαχρονικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι να προτάσσουμε τα θέλω των τοπικών κοινωνιών και των οργανώσεων μας και ζητάμε τη μεγαλύτερη δυνατή σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων. Δεν τα καταφέραμε ιδιαίτερα, ήταν και ιδιάζουσα αυτή η περίοδος αμέσως μετά τις εκλογές προσπαθήσαμε όμως και έχουμε και συνυποψηφιότητες που στηρίζονται και από εμάς και από το ΠΑΣΟΚ σε κάποιες περιφέρειες για παράδειγμα στη Δυτική Μακεδονία ή στο Βόρειο Αιγαίο, η κα Χοχλάκα, όχι ο κ. Μουτζούρης.

Ερωτηθείς αν θα παραστεί ο κ. Τσίπρας στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Δεν το γνωρίζω. Ο απερχόμενος πρόεδρος είναι εδώ και εγγυάται την ενότητα, δεν έχει σημασία αν θα είναι ή δεν θα είναι. Ο Αλέξης θα είναι πάντοτε εδώ, είναι κομμάτι της ιστορίας του κόμματος και είναι και ο βράχος στον οποίο στηρίζεται, και θα στηρίζεται για τα επόμενα χρόνια το κόμμα. Η ιστορία μας, η παρακαταθήκη μας, οι θέσεις μας και οι απόψεις μας για την κοινωνία.