«Η πρόθεση της κυβέρνησής είναι να ενισχύσει όλα τα νοσοκομεία» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρίτων Αρσένη που έθεσε το ερώτημα αν σχεδιάζει η κυβέρνηση την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ στην «καρδιά» της πανδημίας.

Ο υπουργός απάντησε πως τα όσα είπε ο κ. Αρσένης «είναι εκτός πραγματικότητας», υπογραμμίζοντας πως 320 εκατ. ευρώ θα πάνε στα νοσοκομεία για να ενισχυθούν. «Θα διασφαλίσουμε 250 εκατ για το εξοπλισμό των νοσοκομείων. Ετοιμάζουμε τον νέο τον χάρτη του ΕΣΥ», είπε και ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται καμία υγειονομική δομή να κλείσει. Σταματήστε να παραπληροφορείτε τον κόσμο. Δεν κλείνει το Παίδων Πεντέλης, αλλά στο νέο χάρτη θα πρέπει να δούμε πως θα λειτουργούν στοχευμένα οι νέες δομές. Η λογική μας είναι λογική ενίσχυσης του ΕΣΥ».

«Το πρόγραμμα το οποίο ετοιμάζουμε, θα ενισχύσει τα νοσοκομεία με 1,5 δις, ενώ εξασφαλίζει 600 εκατ, για τις κτιριακές δομές των υγειονομικών μονάδων», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Αρσένης κάλεσε τον κ. Πλεύρη να απαντήσει, «τώρα τι θα γίνει με την δημόσια υγεία εάν να ενισχυθεί με προσωπικό και εξοπλισμό και να σταματήσει η κυβέρνηση να εργαλοποιεί την πανδημία για την είσοδο των ιδιωτών στην Υγεία», με τον υπουργό να επισημαίνει πως «θα δοθούν 650 εκατ. για τα κτιριακά των νοσοκομείων και 89 εκατ. σε μηχανήματα και 220 εκατ. σε ιατρικό εξοπλισμό».

«Όπου εμφανιστούν ιδιώτες θα μπούνε με ποσοστό 70% συμμέτοχης για τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Θα έχουμε και συμπράξεις και leasing», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ο χάρτης δεν γίνεται με λογική να κλείσουν τα νοσοκομεία», ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης.

«Λέω πουθενά ότι οι πρωτοβάθμιες θα γίνουν δευτεροβάθμιες στην δήλωση μου, ρώτησε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε πως σε 15 ημέρες θα βγει στη διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ και τότε να θα μας πείτε τότε τι θα ψηφίσετε. «Το νέο ΕΣΥ θα αναβαθμισμένο με γνώμονα τον ασθενή», είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του ο υπουργός Υγείας.