Για «θεατρινισμούς Μητσοτάκη» έκανε λόγο η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, ενώ παράλληλα ανέφερε: «Τολμήστε εκλογές και θα εισπράξετε την απάντηση».

Μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι «τέτοια παρακμιακά φαινόμενα δε χωρούν ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στη Βουλή.  Κυρίως όμως δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό όταν σε κάθε Φουρθιώτη δίνεται χώρος να προσπαθεί να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του τόπου, όταν μία κυβέρνηση διατηρεί επαφές με τέτοιον άνθρωπο - που απέδειξε ποιός ήταν ο ρόλος του- τότε εγείρεται μείζον θέμα ηθικής τάξης. Αυτή η παρακμιακή κατάσταση αλλά και οι χθεσινοί θεατρινισμοί Μητσοτάκη (ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του ανθρώπου αυτού) ούτε την κυβέρνηση τιμούν ούτε αρμόζουν στη χώρα».

Τολμήστε εκλογές και θα εισπράξετε την απάντηση

«Δεν βλέπουμε ως απειλή τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ παρά το επικοινωνιακό manual το οποίο τηρήθηκε κατά γράμμα από την κυβέρνηση κατά την πρόταση μομφής, ώστε να μετατεθεί αλλού συζήτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει - ψηφίσαμε άλλωστε την απλή αναλογική- ότι δεν φοβάται τις κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.  Αντίπαλοί μας δεν είναι οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. Είναι η Δεξιά που κυβερνά τον τόπο. Σε κάθε περίπτωση, ας τολμήσουν εκλογές και θα εισπράξουν την απάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.