Απόψε, στη συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για τη διαχείριση της υπόθεσης Πολάκη.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται την καταπάτηση των αρχών λειτουργίας της Βουλής: «Αυτά πρέπει να τα διαφυλάττουμε όλοι μαζί ως κόρη οφθαλμού. Διότι το αβγό του φιδιού παραμονεύει και η κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια για διχασμούς».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ που τήρησε ίσες αποστάσεις στην υπόθεση του κ. Πολάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι η ουδετερότητα βλάπτει πρωτίστως τη δημοκρατία, καθώς «στα δύσκολα ζητήματα η κοινωνία περιμένει καθαρές θέσεις από όλα τα κόμματα, κάτι το οποίο το ΚΙΝΑΛ αποφεύγει».

«Η περίοδος χάριτος των πολιτών θα τελειώσει σύντομα», δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου, για να προκαλέσει την αντίδραση του βουλευτή Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ Απόστολου Πάνα, ο οποίος ενοχλήθηκε σφόδρα με την αποστροφή του Χατζηβασιλείου, ότι η ουδετερότητα του ΚΙΝΑΛ βλάπτει τη δημοκρατία.

«Σας καλώ να το πάρετε πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ζητώντας εξηγήσεις από τον Σερραίο συνάδελφό του.

Ο κ. Χατζηβασιλείου απάντησε, σημειώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ τις τελευταίες ημέρες ακολουθεί επαμφοτερίζουσα στάση που είναι αντιπαραγωγική για τη δημοκρατία, αποφεύγοντας να πάρει θέση στα δύσκολα:

«Στην πολιτική χρειαζόμαστε τα μεγάλα ΝΑΙ και τα γενναία ΟΧΙ. Κι εσείς το αποφύγατε και στην πρόταση δυσπιστίας και στην ιστορία με τον κ. Πολάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.