Η απόφαση της κυβέρνησης να πατάξει την αθλητική βία με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύσκεψη είναι «μιλάμε λίγο και πράττουμε», καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να θεσπιστούν το συντομότερο δυνατό έμπρακτα μέτρα στην κατεύθυνση αυτή και να μην αναλωθεί η κυβέρνηση σε εξαγγελίες.

Σχετικά με τις επικρίσεις που εκτοξεύει η αντιπολίτευση, πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Άλλωστε «τους συλλάβαμε όλους μέσα σε πέντε ημέρες» τονίζουν οι ίδιες πηγές. Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στο περιθώριο της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα των αλλαγών στο πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς από σήμερα 330.000 πολίτες που αμέλησαν να κάνουν την τρίτη δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα είναι σε ύφεση, ιδιαίτερα στη νότια Ελλάδα, γεγονός που οφείλεται στο άτυπο lockdown, δηλαδή των περιορισμό στα σπίτια, που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς». Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια μικρή αύξηση κρουσμάτων, αλλά η κατάσταση είναι πάνω - κάτω η ίδια.

Τέλος, στο πεδίο της (πρόωρης) εκλογολογίας, και στις φήμες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο, από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι οι επόμενες εκλογές «θα γίνουν με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο και θα κερδηθούν από τη ΝΔ».

Το μεσημέρι, μετά την κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής.