Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ βρίσκεται ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, εξαιτίας των τελευταίων του επισκέψεων σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ φαίνεται πως επιτίθενται κατά της Ελλάδας, επειδή αξιωματούχοι της επισκέπτονται νησιά και νησίδες, που η Άγκυρα επιχειρεί να μετατρέψει σε «γκρίζες ζώνες».

«Προκοβατόρικες επισκέψεις στο Αιγαίου από τον Έλληνα Υφυπουργό Άμυνας» είναι ο τίτλος που φιγουράρει στο ANADOLU και αναφέρεται στις επισκέψεις του Νίκου Χαρδαλιά σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια νησιών και νησίδων στο Αιγαίο, σημειώνοντας πως αυτά έχουν στρατικοποιηθεί παραβιάζοντας τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

«Η περιοδεία σε 3, 5 νησιά με ελικόπτερο, ούτε ωφελεί τον ελληνικό λαό δεν αποτελεί παράδειγμα πολιτικής ή στρατιωτικής ευφυΐας. Με την «εχθρική» στάση που επιδεικνύει η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με απογοητευτικά αποτελέσματα, όπως και στο παρελθόν», γραφεί το ΑNADOLU.

Για «κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο» κάνει λόγο και κατηγορεί ευθέως τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, η εφημερίδα Yeni Safak, επισημαίνοντας πως: «επισκέπτεται εδώ και αρκετές ημέρες νησιά και νησίδες που έχουν στρατικοποιηθεί κοντά στις τουρκικές ακτές».

Ο τίτλος του δημοσιεύματος της Yeni Safak είναι ο εξής: «Έλληνας υφυπουργός επιδιώκει πρόκληση: Επισκέφτηκε ένα προς ένα τα κοντινά στην Τουρκία νησιά».

«Κίνηση από τον Έλληνα υφυπουργό για αύξηση της έντασης» σχολιάζει η Sozcu, σημειώνοντας προκλητικά πως «ενώ η Ελλάδα διέπραξε 229 παραβιάσεις πέρυσι κατά των νήσων μη Στρατιωτικού καθεστώτος με παρουσία στρατιωτικών πλοίων και αεροσκαφών, ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε στρατιωτικές μονάδες στα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου».