Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Επιστροφή στην Κανονικότητα» με τους Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Κουνιά και Γιώργο Νόκο μίλησε την Τετάρτη ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα θέματα οπαδικής βίας, με αφορμή την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία που έδρασε αστραπιαία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο υφυπουργός μίλησε για το κυβερνητικό σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού με στόχο την εξάλειψης της βίας στον χώρο του αθλητισμού.

Όπως είπε στα Παραπολιτικά 90,1 θα περιλαμβάνει τρεις άξονες παρεμβάσεων.

«Ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης δουλεύει την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα και η ΕΛ.ΑΣ. εντείνει του ελέγχους σε λέσχες φιλάθλων νόμιμες και παράνομες», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα μίλησε για το ηλεκτρονικό μητρώο μελών στις λέσχες φιλάθλων, αλλά και τις απαγορεύσεις σε φιλάθλους να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους εντός των γηπέδων.

Όσον αφορά το λεγόμενο ιδιώνυμο δηλαδή την κατάργηση της αναστολής ποινών ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη περάσει αυτή τη διάταξη από τον Ιούνιο 2021, σχολιάζοντας ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική.

«Εμείς εισηγούμαστε να ισχύει οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις Εάν το ιδιώνυμο λειτουργούσε κάποιοι από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη θα ήταν στη φυλακή», δήλωσε ο υπουργός.