Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στα όσα καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση, σχετικά με τους χειρισμούς στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, λέγοντας πως η προσέγγιση είναι καφενειακή και γεμάτη ψέματα.

«Είστε επιστήμονες στο ψέμα», είπε ο υπουργός Εργασίας απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Με τα ψέματα κοιμάστε, με τα ψέματα ξυπνάτε».

Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε ότι τα νοικοκυριά πιέζονται από τις αυξήσεις στην ενέργεια τονίζοντας, πως εάν η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στην εξυγίανση της ΔΕΗ, η κατάσταση θα ήταν πολύ δυσκολότερη σήμερα.

«Είστε υπεύθυνοι για το κατάντημα της ΔΕΗ κι αν αφήναμε έτσι τα πράγματα, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα στην έκτακτη κρίση; Ένα χρεοκοπημένο μαγαζί δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα», είπε και συμπλήρωσε πως το fund που εισήλθε στον ΔΕΔΔΗΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των δικτύων.

Στην κριτική για τους μισθούς των λεγόμενων «golden boys», ο υπουργός Εργασίας θύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ οι διοικήσεις των τραπεζών λάμβαναν πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά που παίρνει σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, αντικείμενο αντιπαράθεσης, κυβέρνησης αντιπολίτευσης αποτελούν οι διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα πρόσληψης στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα με τον υπουργό Εργασίας να αναφέρει ότι «ο πολυτραυματίας» χρειάζεται μεγάλη παρέμβαση στη διευθυντική ομάδα προκειμένου να αναταχθεί ο οργανισμός.

«Ο ΕΦΚΑ είναι μακράν ο πιο προβληματικός οργανισμός, κάναμε bye-pass αλλά αυτό δεν φτάνει, ο ΕΦΚΑ είναι πολυτραυματίας», ανέφερε για να προσθέσει πως εισάγεται η φιλοσοφία των κινήτρων για όσους εξυπηρετούν πολίτες.

«Δεν δέχομαι το δόγμα του "Αγίου Δημοσίου", μείνετε εσείς με τα δόγματα γιατί εγώ έχω υποχρέωση να υπερασπιστώ τους ασφαλισμένους. Είμαι και θα είμαι απέναντι στη γραφειοκρατία, εσείς είστε με τις μειοψηφίες του ΕΦΚΑ», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το επίπεδο της αντιπολιτευτικής ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πραγματικά λυπάμαι, ξεκινώντας από τον κ. Τσίπρα και μετά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το επίπεδο αυτό, παριστάνετε τους προοδευτικούς, αλλά έχετε τεράστιες ευθύνες», συμπλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.