Επιμένει στην άποψη ότι η «άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός» ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, αρνούμενος πως ήταν ατυχής διατύπωση εκ μέρους του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ανέφερε ότι «δεν είναι ατυχής έκφραση» και πως «δεν υπάρχει καμία ανασκευή».

«Δεν είναι ατυχής έκφραση, το ίδιο θα έλεγα και σήμερα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανασκευή. Αντίθετα υπήρξε δήλωση που επέμενα σε αυτό που είπα. Από εκεί και πέρα η παρερμηνεία είναι κλασική τακτική της ΝΔ, προφανώς γιατί έχει άλλα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Τσίπρας.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτό το οποίο θέλει μια χώρα είναι η ανεξαρτησία της, η ελευθερία, η ασφάλεια, η δημοκρατία. Η άμυνα είναι ένα μέσον. Αυτό το οποίο ειπώθηκε και από τον πρωθυπουργό στη συνέχεια ότι η άμυνα είναι ο υπέρτατος σκοπός, αυτά είναι ανοησίες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα» σημείωσε. Αναφέρθηκε σε αδικαιολόγητη «βιασύνη του Πρωθυπουργού να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες πλήθος συμφωνιών», την οποία δε μπορεί να εξηγήσει.

Σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για άρση νόμων που ψηφίζει η κυβέρνηση και κατά πόσο αυτά συνιστούν οπισθοδρόμηση, δήλωσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητος ο ρόλος του Δημοσίου σε μια σειρά τομέων.

Αναφερόμενος στο κείμενο του Θανάση Καρτερού τόνισε ότι η ουσία όσων έγραψε δεν είναι λάθος. «Δεν ήταν πολιτικό κείμενο, εγώ δεν θα έγραφα έτσι», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν υπερασπίζομαι τίποτα. Εκ του αποτελέσματος μπορεί να μην ήτανε καλό. Ήταν πολύ μεγάλη φασαρία γι΄ αυτό το οποίο είναι».