Σε ευθεία φραστική σύγκρουση με τη διοικήτρια του νοσοκομείου της Αθήνας “Ερυθρός Σταυρός” εξελίχθηκε η σημερινή επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Υγείας και τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Ανδρέα Ξανθό, και με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος παρέστη ως… δικηγόρος, παρά ως βουλευτής.

Η ένταση προκλήθηκε όταν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε από τη διοικήτρια να ανακαλέσει πρόσφατη απόφασή της, η οποία αφορά μετακίνηση μίας υπαλλήλου σε άλλη θέση.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκαν... ακατάλληλες εκφράσεις, όπως “θα λογαριαστούμε, εμείς δεν τελειώσαμε”, όταν η διοικήτρια επέμεινε να υποστηρίζει ότι εκτελεί άψογα τα καθήκοντά της και διαμαρτυρήθηκε για τους τόνους και τις εκφράσεις των μελών της αντιπροσωπείας.

Μάλιστα, πριν από λίγο, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανήρτησε το εξής tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Αυτονόητη δράση της αντιπολίτευσης είναι οι επίσκεψεις σε νοσοκομεία.Η σημερινή συμπεριφορά ωστόσο κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη διοικήτρια του Ερ. Σταύρου υπήρξε αλαζονική και απειλητική.Τέτοιες συμπεριφορές και λογικές «θα λογαριαστούμε» είναι κατακριτέες και μη ανεκτές».