Με το βαμβάκι έσφαξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη εφ όλης της ύλης που έδωσε χθες στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι και από τα ηγετικά στελέχη της «Ομπρέλας» που διαφωνεί με τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε στα θετικά και τα αρνητικά του Αλέξη Τσίπρα με έναν δικό του τρόπου αφήνοντας με το γνωστό φλεγματικό του ύφος αιχμές εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα “ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν του Αλέξη Τσίπρα” απαντά: Δύο. ΄Έχει μια λαϊκότητα που είναι χαρισματική. Η κόρη μου που είναι 14 μου είπε ότι όταν ο Τσίπρας χαιρετάει τον κόσμο είναι σαν το ψάρι μέσα στο νερό, ενώ όταν τον χαιρετάω εγώ είμαι σαν το ψάρι στο μέλι! Και το δεύτερο είναι ο “τακτικισμός” του που του επιτρέπει να βλέπει ένα θέμα μέσα από περισσότερες πλευρές περισσότερες γωνίες!

Στον χαρακτηρισμό «τακτικιστής» αποδίδουν τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης όλες τις κινήσεις που κάνει ο Αλέξη Τσίπρας το τελευταίο διάστημα προκειμένου όπως λένε να τους θέσει μέσα από θεσμικές διαδικασίες στο περιθώριο.

Αλλά και η απάντηση του έδωσε ο πρώην υπουργός για το ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα του Αλέξη Τσίπρα, η τοποθέτηση του έχει ενδιαφέρον: «Δύο. Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται. Και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιλογή συμβούλων. Για να είμαι δίκαιος αυτό όμως το λέει και ο ίδιος» σημειώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το θέμα της ανασφάλειας συνδέεται και αυτό με την λογική που έχουν οι «53» ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει την εκλογή του από την βάση προκειμένου να δείξει ότι αυτός είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός ενώ όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κανείς δεν τον αμφισβητεί.

Όσο για την κριτική που γίνεται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αυτό δεν αποτελεί είδηση. Πολλά από τα στελέχη της Ομπρελάς θεωρούν ότι οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον προσανατολίζουν σε ακραίες λύσεις προκειμένου να πνίξουν κάθε διαφορετική φωνή.

Το εντυπωσιακό είναι πάντως ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η Αριστερά και η Δεξιά δεν έχουν πείσει τους νέους. Όπως λένε στελέχη που προέρχονται από τους προεδρικούς αυτό είναι τουλάχιστον παράδοξο δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες 18-30 παίρνει 40%.