Έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων συγκάλεσε για αύριο το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 08:30, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιου Δαγούμα, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνου Ξιφαρά και εκπροσώπου του ΔΕΣΦΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μιλώντας για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας είπε: «Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα που προκύπτουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση προσαρμόζει τις πολιτικές της στα νέα δεδομένα. Έχει ήδη εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και επεξεργαζόμαστε σενάρια που θα αφορούν την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση και απορρόφηση των διακυμάνσεων στις τιμές ενέργειας».

«Στο μεταξύ έχει ληφθεί πρόνοια για περαιτέρω προμήθειες με LNG και φυσικό αέριο. Στην κατεύθυνση αυτή θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες του αγωγού που έρχεται και από το Αζερμπαϊτζάν. Και θα αξιοποιηθεί, παράλληλα η δυνατότητα τα εργοστάσια διπλού καυσίμου να παράξουν ρεύμα και με φυσικό αέριο και με πετρέλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.