Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των κρατών-μελών της Ε.Ε απέναντι σε ενδεχόμενες αυξήσεις των τιμών ενέργειας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευσή του στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας στο μήνυμά του πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, όπου θα εξεταστούν νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτά που συμβαίνουν όχι μόνο παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, αλλά θέτουν σε αμφισβήτηση την παγκόσμια ασφάλεια. Τόνισε ότι η απάντηση της ΕΕ θα είναι εξαιρετικά δυναμική και επισήμανε ότι η ΕΕ είναι ενωμένη για τη λήψη σκληρών κυρώσεων.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχει ζητήσει να υπάρξει πρόβλεψη στα συμπεράσματα της Συνόδου, για εξουσιοδότηση ώστε να υπάρξουν έκτακτα μέτρα υποστήριξης των κρατών-μελών στο ενδεχόμενο απότομων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, έτσι ώστε να υπάρξει προστασία από ενδεχόμενο εκβιασμό της Ρωσίας.