Με μια μεγάλη εκδήλωση θα τιμήσει η Βουλή των Ελλήνων την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, 8 Μαρτίου.

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Κοινωνικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00, θα μιλήσει για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα «Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες για τη θεμελίωση των δικαιωμάτων των γυναικών» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ειδική συνεδρίαση το επίτιμο πρόσωπο που θα μιλήσει για το έργο της σημερινής γυναίκας σε ένα άκρως βίαιο και απειλητικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στην σημερινή ημέρα της Γυναίκας και στα δικαιώματα των γυναικών θα τοποθετηθούν και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Η κοινή συνεδρίαση συγκαλείται με πρωτοβουλία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κοροναϊού, καθώς αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Πολλές έχουν επίσης πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ζητήσει την καταπολέμηση αυτών των ανισοτήτων.