Για σεξισμό, έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας κατηγορεί το ΜεΡΑ25 η Αγγελική Αδαμοπούλου.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής που αποχώρησε την Τρίτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 και δηλώνει πλέον ανεξάρτητη βουλευτής, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της υποστηρίζει στον ραδιοφωνικό σταθμό Status fm, ότι το κόμμα του κ. Βαρουφάκη από «πολυσυλλεκτική και πολυφωνική συλλογικότητα» έχει μετατραπεί σε «κλειστή λέσχη εκλεκτών», που λειτουργεί αυθαίρετα και αυταρχικά, ενώ εμφανίζει «πλεόνασμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού».

«Τολμώ να πω ότι υπάρχει έντονος σεξισμός απέναντι στις γυναίκες του κόμματος. Δυστυχώς, η ίδια η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα αρεστά της στελέχη επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης σε tweet που ανήρτησε γράφει: «Με την συνείδηση ήσυχη, ότι κανένα κόμμα δεν έχει σταθεί σε βουλεύτριά του όπως το ΜέΡΑ25 στην Αγγελική Αδαμοπούλου, της εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο της κόμμα... τώρα που μύρισαν εκλογές. Την Ημέρα της Γυναίκας εμείς είμαστε στους δρόμους - για τις γυναίκες όχι για τα αξιώματα».

Απαντώντας, η κυρία Αδαμοπούλου ανέφερε στον Status ότι δεν ζήτησε ποτέ αξιώματα από την ηγεσία του κόμματος και πως δεν έχει έρθει σε επαφή με κανένα άλλο κόμμα. «Σκοπός μου είναι προς το παρόν να συνεχίσω να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα ως ανεξάρτητη βουλευτής», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες είχε αποχωρήσει από το ΜεΡΑ25 και η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου.