«Να μην βγάλουν κέρδη οι επιχειρήσεις, πρέπει να στηρίξουν την κοινωνία», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Άδωνις Γεωργιάδης προς την αγορά.

Ειδικότερα, μήνυμα προς στην αγορά να περιορίσει όσο το δυνατό περισσότερο τα περιθώρια κέρδους της προκειμένου να στηριχθεί η κοινωνία από το κύμα ακρίβειας που έφερε η έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία, έστειλε από τη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μιλώντας σε επιτροπή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο ΕΣΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφέρθηκε επίσης και στο πρώτο πρόστιμο που έπεσε σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ επειδή σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε φάνηκε ότι η τιμή ξεπερνά κατά πολύ το επιτρεπτό περιθώριο κέρδους.

«Σήμερα μπήκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ ύψους 140.000 ευρώ γιατί ξεπέρασε το ποσοστό κέρδους που είχαμε επιβάλλει», είπε.

«Δεν είναι η ώρα να βγάλει κανείς κέρδη. Τώρα πρέπει όλοι να μειώσουμε τα κέρδη μας όσο γίνεται περισσότερο. Να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και με μια μικρή ζημία για μικρό χρονικό διάστημα για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί όρθια στην λαίλαπα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μείωσης των φόρων σημείωσε: «Πρόταση για μείωση φόρων, στα καύσιμα ή ΦΠΑ χωρίς ταυτόχρονη πρόταση για το πώς θα γίνει χωρίς αναταραχή στην αγορά είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους».

Ειδικά, για τους φόρους στα καύσιμα ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε πως η μείωση τους θα αντιμετώπιζε ένα μεγάλο κομμάτι των αυξήσεων.

Ωστόσο, όπως τόνισε θα είχε κόστος για τους πολίτες καθώς είχε σοβαρές επιπτώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό με ενδεχόμενες συνέπειες στα δημοσιονοιμκά της χώρας.

«Αν αρχίσει να ανεβαίνει το κόστος δανεισμού, αυτό δεν αφορά τους πολίτες; Δεν θα ανέβει το επιτόκιο και για τους πολίτες που έχουν δάνεια; Κάρτες; Θα γλιτώσουν το κόστος του πρατηρίου καυσίμων και θα πληρώσουν τα τριπλάσια στα δάνεια», είπε.