«Μην έχετε άγχος για τις εκλογές κ. Τσίπρα. Θα γίνουν στην ώρα τους. Κατανοώ ότι μπορεί να σας απασχολεί ότι την ώρα των εκλογών μπορεί να μην είστε ούτε δεύτερο κόμμα αλλά τρίτο» ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για άμεση προκήρυξη εκλογών τώρα, τον Μάρτιο όχι τον Μάιο.

Ο υπουργός Υγείας κατά την συζήτηση της επίκαιρης Επερώτησης στην Βουλή για την πανδημία που έφερε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε απαντήσεις για όλα τα θέματα, πανδημία, ΕΣΥ αλλά και για την ακρίβεια.

Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Τις τελευταίες ημέρες οι υπουργοί δεν ασχολούνται καν με τα θέματα που αφορούν τα υπουργεία τους. Έχουν σηκώσει τα μολύβια και ασχολούνται με την οργάνωση της προεκλογικής τους εκστρατείας. Έχετε πάρει απόφαση να δραπετεύσετε. Εμείς σας εκλιπαρούμε Εκλογές τώρα, τον Μάρτιο όχι τον Μάιο. Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο; Αλλάξτε το. Εκλογικός νόμος που θα δίνει μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν θα υπάρξει γιατί δεύτερο κόμμα είστε. Λυτρώστε τον λαό από την ικανότητά, την αναλγησία και την αλαζονεία σας. Κάντε εκλογές το συντομότερο δυνατό για να γλιτώσουμε και να σώσουμε ότι σώζετε σε αυτό τον τόπο» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Πιστεύω ότι θα ακούσετε τις απαντήσεις από το γραφείο σας, μου προκάλεσε το ενδιαφέρον αυτό που είπατε, ότι έχουμε κατεβάσει το στυλό, μας εγκαλούν οι βουλευτές σας ενώ φέραμε το νομοσχέδιο που καταθέσαμε για την υγειά. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τα νομοσχέδια που αφορούν το Υγείας θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν κανονικά. 53 ερωτήσεις έχουν απαντηθεί και οι επερωτήσεις πρόσφατα απαντήσαμε σε επερώτησή του ΚΚΕ για το ΕΣΥ».

Ο κ. Πλεύρης σχολίασε και την… σιωπή του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών λέγοντας: «Είδα μια διαφορά του κ. Τσιπρα…να μην θιγεί τους ανεμβολίαστους υγεινονομικούς, δεν τον είδα να το πιάνει αυτό το θέμα! Θέλετε προσωπικο που δεν πιστευει στις θεραπειες που υπαρχουν; Θελετε αντι επιστημονες γιατρους; Εκει δεν σας εχω ακουσει! Μονο να στηρίζετε αυτούς που είναι κατά των εμβολίων ξέρετε! Εσείς, είστε που στηρίζετε ένα αντι-υγειονομικό κίνημα που υπάρχει. Η θέση μας είναι πως όσο διαρκεί η πανδημία δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να είναι στο ΕΣΥ και γενικώς υπάρχει θέμα για αυτούς αν θα υπάρχουν στο ΕΣΥ».